Mustafa Şentop: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nobel’e adaylığı için başvurum var

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için girişimde bulunduğunu açıkladı.

Mustafa Şentop: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nobel’e adaylığı için başvurum var

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı konusunda başvuru yaptığını söyledi.

Meclis’te gazetecilerle bir araya gelen Şentop, gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Türkiye’nin Ukrayna savaşındaki arabuluculuk rolünün herkes tarafından takdir edildiğini söyleyen Şentop, şunları söyledi:

“Gittiğimiz ülkelerde birçok parlamento başkanı ve milletvekili hem Türkiye’nin hem de Cumhurbaşkanımızın 2022’de yaptıklarıyla bir barış ödülünü alması gerektiğini söylüyorlardı. Bu konuda bir teşebbüsümüz var. Benim şahsen milletvekili olarak Nobel Barış Ödülü’ne aday olarak gösterilmesi konusunda bir teşebbüsüm var.

Sadece benim değil birçok farklı ülkeden milletvekillerinin, meclis başkanlarının da bu konuda başvuru yapacağını daha önce görüştük. Benim başvurum var. Farklı ülkelerden meclis başkanları ve milletvekillerinin başvuruları da olacak. Doğudan da batıdan da var. Somutlaştıktan sonra bunları paylaşacağız. Ocak sonuna kadar süre var.”

MERKEL’İ HATIRLATTI

Şentop, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’e barışa katkısından dolayı UNESCO tarafından bir ödül verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Neler yapılmış diye bakıyorsunuz, bir şeyler var ama bizim büyükşehir belediye başkanımız bile ondan daha fazlasını yapmış. 2022 yılı için en önemli konu Rusya-Ukrayna savaşının durdurulması ve etkilerinin azaltılması yönündeki gayretlerdir. Bunu yapan da tek ülke var; o da Türkiye ve Cumhurbaşkanımız. Bizim dışımızda bunu yapan yok. Tarafsız ve ön yargısız bir değerlendirme yapılması gerektiğinde bu hakkın teslim edilmesi gerektiğine inanıyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir