Nilüfer Kent Konseyi Başkan Adayı Dilber Dereli projelerini açıkladı

Norm Haber ekranlarında Nail Özer’in hazırlayıp sunduğu ‘EkoNorm’ programının konuğu Nilüfer Kent Konseyi Başkan Adayı Dilber Dereli oldu.

Nilüfer Kent Konseyi Başkan Adayı Dilber Dereli projelerini açıkladı

Haber: SİMLANUR İNCE

Nilüfer Kent Konseyi 2 Haziran’da 26. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı yapmaya  hazırlanıyor. Bu kapsamda Norm Haber ekranlarında Nail Özer’in hazırlayıp sunduğu ‘EkoNorm’ programının bugünkü konuğu Nilüfer Kent Konseyi Başkan Adayı Dilber Dereli oldu. Dereli, Özer’in sorularını yanıtlarken, adaylık sürecinden ve projelerinden de bahsetti.

Nilüfer’de 2009 yılında kurulduğunu belirten Dilber Dereli, 2012 yılında kızı vesilesiyle Kent Konseyi’ni tanıdığını ve 2009’dan bu yana örnek bir Kent Konseyi olduğunu belirtti. Toplumla ilgili çözümler üreten bir Kent Konseyi olduğunu söyleyen Dereli, bu zamana kadar hep gönüllüsü olarak çalıştığını ve başkan olmaya talip olduğunu dile getirdi.

Önümüzdeki dönemde ne gibi çalışmalar yapacağından bahseden Dereli, “Öncelikle istediğim doğru tespitler yapmak ve ardından projelere başlamak. Mahalle komitelerini katılımcılık örneği olarak çok önemsiyorum. Bizim birbirinden iyi çalışan 5 meclisimiz var. Emekli meclisimiz yoğun çalışıyor. Şu ana kadar 8 tane kütüphane kurdular. Gençler ve çocuklar için çaba gösteriyorlar. Emeklilerle ilgili kafamda ne yapılabilir düşüncesi var. Biz de konsey olarak onların bu çabasını başka bir sosyal aktiviteyle evirebiliriz” dedi.Hayvan haklarıyla ilgili bir komiteleri olduğunu da ifade eden Dereli, sokak hayvanlarına yönelik projeleri olacağını açıkladı. Dereli, “Sokak hayvanlarına doğal yaşam alanları oluşturulmalı. Farkındalık eğitimleri verilmeli ve gönüllüleri aynı çatı altında toplamalıyız. Sokak hayvanlarına kısırlaştırma yönünde de çalışmalar yapmalıyız. Pozitif ayrımcılık gerektiren kişilere, evde bakım hizmetlerini, destek hizmetleriyle bağlantılı kullanmalıyız. Hasta ve aile danışmanlığı kurmalıyız” diyerek dezavantajlı gruplara yönelik projeleri olduğunu da ifade etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir