‘Nilüfer Müzik Festivali’, yedinci kez müzikseverlerle buluşacak

Nilüfer Belediyesinin düzenlediği “Nilüfer Müzik Festivali”, yedinci kez müzikseverlerle buluşacak.

‘Nilüfer Müzik Festivali’, yedinci kez müzikseverlerle buluşacak

Bu yıl 1-3 Eylül’de “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla düzenlenecek festivalin basın toplantısı Salon İKSV’de yapıldı.

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Bursa Balat Atatürk Ormanı’nda müzikseverlerle buluşacak festivalde Duman, Hayko Cepkin, Büyük Ev Ablukada, Dolu Kadehi Ters Tut, Motive, Hey! Douglas, Seda Erciyes, Malt ve Soft Analog gruplarının festival sahnesinde yer alacağını açıkladı.

Kamp alanında isteyenlerin çadır kurup konaklayabileceği festivale girişler, 1 Eylül’de başlayacak.

Akustik performanslar ve stand-up gösterilerinin de yapılacağı festival hakkında detaylı bilgiye “nilufermuzikfestivali.com” adresinden ulaşılabilecek.

Festivalin tanıtım toplantısında söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Bugün, uluslararası düzeyde ses getiren en büyük müzik buluşmalarımızdan biri olan Nilüfer Müzik Festivali’ni tanıtmak üzere sizlerle bir araya geldik.

Bu festival, pandemi nedeniyle verdiğimiz arayı saymazsak 2015 yılından bu yana her yıl yaptığımız ve binlerce insanı doğanın kucağında müzikle, sanatla, yeni dostluklarla buluşturduğumuz bir organizasyon.

Zaman zaman çeşitli kısıtlama girişimleriyle karşı karşıya kalsa da yurdun dört bir köşesinden gelen müdavimlerinin desteğinden güç alarak yoluna devam ediyor.

‘BİR KAMU KURUMU TARAFINDAN DÜZENLENEN EN BÜYÜK FESTİVAL’

Bu yıl da 1-2-3 Eylül tarihlerinde her zamanki yerinde, Balat Atatürk Ormanı’nda yapacağımız festival, Türkiye’de bir kamu kurumu tarafından düzenlenen en büyük festivaldir.

Devasa bir ormanın içinde kurduğumuz sahnelerde ülkemiz ve dünya sahnelerinin başarılı isimleri müzikseverlerle buluşurken, festival süresince isteyenler hazırlanan kamp alanında çadır kurup konaklayabilmektedir.

Kurulan gıda stantlarında Nilüfer’in kırsal mahallelerinden kadın derneklerinin hazırladığı yöresel lezzetler satışa sunulurken, çeşitli oyun platformları ve atölye etkinlikleri de festivalimize ayrı bir renk katmaktadır.

Kamu-özel sektör iş birliğinin önemli bir örneği olan Nilüfer Müzik Festivali’nde bugüne dek 42 ülkeden 173 performans ağırladık.

300.000 katılımcı ve 30.000 çadırlı misafirimizin konuk olduğu festivalimiz, çeşitli ödüllere de layık görüldü.

Kendi alanında, Türkiye’nin en önemli markalarından birisi haline gelen festivalimiz, başka festivallere de ilham kaynağı oldu. Bundan mutluluk duyuyoruz ama biz istiyoruz ki memleketin havası hep festival olsun.

FESTİVALİN MOTTOSU: KAFANI DEĞİŞTİR, DÜNYA DEĞİŞSİN

Festivalimizin mottosu ‘Kafanı Değiştir Dünya Değişsin!’ Ama burada sadece eğlenmekten bahsetmiyoruz.

Festivalin simgesi olan geyik bir yandan hepimizi eğlenceye davet ederken, bir yandan da geleceğe daha güzel bir dünya bırakma sorumluluğumuzu kulaklarımıza fısıldıyor.

O nedenle her yıl iklim yılı, tarım yılı, gıda yılı gibi temalar çerçevesinde etkinliklerle festivali daha da zenginleştiriyoruz.

Nilüfer’de 2023 yılını “İkinci Yüzyıl İçin Tasarım Yılı” ilan ettik. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında kentimizin geleceğini Nilüferlilerle birlikte tasarlamak istedik. Kendimizi ve kentimizi nasıl dayanıklı hale getiririz, geleceğimizi doğaya duyarlı nasıl tasarlarız, kâr amacı gütmeyen, sanatı ve sanatçıyı koruyan bir festival nasıl olur gibi sorulara kafa yorarak çıtayı daha da yükselttiğimiz bir festival hazırladık.

‘MÜZİKTEN YANA, ÇEVREDEN YANA BİR ETKİNLİK PLANLADIK’

Dostluktan yana, müzikten yana, çevreden yana, özgürlükten yana herkesin mutlulukla ayrılacağı bir etkinlik planladık.

Ve şimdi herkesi; şehir hayatının stresini, ekonomik krizin yorgunluğunu, kısıtlanan özgürlüklerle büyüyen sıkıntılarımızı dışarıda bırakıp, umutla, dostlukla, müzikle tazeleneceğimiz festivalimize davet ediyoruz.

‘HÜSEYİN, FURKAN VE MEHMET KALBİMİZDESİNİZ’

Bu arada isimlerini anmadan geçemeyeceğim… Yıllardır Nilüfer Müzik Festivali için birlikte çalıştığımız üç arkadaşımızı bir süre önce trafik kazasında kaybettik.

Onların bu yıl aramızda olmaması bizim için çok üzücü. Fakat bu yıl onlara yakışan bir festival için daha da çok çalışıyoruz.

Hüseyin, Furkan ve Mehmet kalbimizdesiniz!

Bu yıl bütün şarkılarımız sizin için çalacak!

Ben sözlerimi burada tamamlıyorum, programın ayrıntılarını açıklamak üzere kürsüyü; Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Nejla Aslan’a devrediyorum.

Bu arada ana sponsorumuz +1’e ve bu güzel ev sahipliği için İKSV ailesine teşekkür ediyorum.
Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum…”

BİLET FİYATLARI

Festivalin 1. dönem bilet fiyatları ise günlük 300 Türk Lirası, kombine 500 Türk Lirası, kamp ve kombine birlikte 700 Türk Lirası olarak açıklandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir