Nilüfer’de Şadi Özdemir dönemi başladı

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in Nilüfer Belediyesi önünde devir teslim töreni düzenlendi. Özdemir, “Nilüfer Belediyesi’nde markalaşma yolculuğunda hep bulundum ve burası bana yabancı değil. Bizim istediğimiz bir şey var. O da toplumun memnun olması. Bu yolculuğa omuz veren herkesle birlikte olacağız. Bütün çalışma arkadaşlarımızdan beklentimiz, görevlerini layıkıyla yerine getirmek. 64 mahalleyi birkaç kez gezdim. Orada bazı şikayetler aldık. Hepsini yeniden ele alacağız” dedi. Duygu yüklü anların yaşandığı devir teslim töreninde Turgay Erdem mührü Şadi Özdemir’e vererek görevinde başarılar diledi.

Nilüfer’de Şadi Özdemir dönemi başladı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Türkiye 31 Mart’ta, 5 yıl boyunca görev alacak yerel yöneticilerini seçti. Bursa’da Belediye Başkanlığına seçilen adayların mazbata ve devir teslim törenleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Nilüfer’de yüzde 60 oy oranıyla Belediye Başkanı seçilen Şadi Özdemir’in devir teslim töreni Nilüfer Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Düzenlenen devir teslim törenine, resmi olmayan kesin sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Bursa Milletvekilleri katıldı.

Görevini devreden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Hem hüzünlüyüm, hem mutluyum. Aslında hep bu anın gelmesinden bazen korkuyordum. Vedalar çok hoş olmuyor. Güzel duygular eşlik etti, güzel insanlar biriktirdiğimi düşünüyorum. Çok emek, adanmışlık, birlik ruhu istiyor. 5 yılda çok zor zamanlar geçirdik. Bu zor zamanlar altında çok özverili çalışmalar olduğunu da biliyoruz. Tüm ekibime, belediye çalışanlarıma gönül dolusu sevgili sunuyorum. Hepinize minnettarım. Sadece kente değil, ülke siyasetine de örnek fotoğraf verdiğimizi düşünüyorum. Böyle de olabiliyormuş dedirttiğimiz için son derece mutluyum. Koltuk yabancıya gitmiyor, yıllardır tanıdığım, Nilüfer’in genetiğine uygun sevgili dostum Şadi Özdemir’e devrediyorum. İçim rahat ve gözüm arkada kalmıyor. Bu bir veda gibi görünmesin. Nilüferlilerle bundan sonraki zamanda, tiyatrolarda, konserlerde bir araya geleceğiz. Sohbet edeceğiz, dertleşeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“GÖREVİMİZİN SADECE NİLÜFERLİLERE HİZMET ETMEK OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Görevi devralan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Benim için çok anlamlı, çok keyifli bir koltuk. Benim için çok kıymetli. Bir gün ayrılacağımızı da biliyorum. Sadece Nilüferlilere hizmet etmenin bilincindeyiz. Bu bir siyasi görevdir. Geliyoruz, hizmet edeceğiz ve bir gün buradan gideceğiz. Çıtayı daha da yukarıya çıkarırsak daha da mutlu olacağız. Bıraktığımız zamanda aynı güler yüzle, aynı keyifle burada olacağız. Seçim kampanyası boyunca Nilüfer Belediye Başkanımızın her zaman yanımızda olduğunu söylemek istiyorum ve teşekkür ediyorum. Adaylığımızın belli olduğu akşam aradı ve kutladı. Büyük bir nezaket gösterdi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde nezaketsizlikleri hep birlikte yaşamış ve üzülmüştük. Sayın Başkanım hepimize büyük bir destek verdi. Bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Nilüfer Belediyesi’nde markalaşma yolculuğunda hep bulundum ve burası bana yabancı değil. Bizim istediğimiz bir şey var. O da toplumun memnun olması. Bu yolculuğa omuz veren herkesle birlikte olacağız. Bütün çalışma arkadaşlarımızdan beklentimiz, görevlerini layıkıyla yerine getirmek. 64 mahalleyi birkaç kez gezdim. Orada bazı şikayetler aldık. Hepsini yeniden ele alacağız. Odağımız düzgünce çalışmak ve Nilüferlilere hizmet etmek” diye konuştu

“47 YIL SONRA BURSA’DA CHP BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİK”

CHP Nilüfer İlçe Başkanı, “Önemli bir işi başardık. 47 yıl sonra Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını göndere çektik. Bu süreçte emek veren tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte görev yapan tüm meclis üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimizin elinin emeğine sağlık. Nilüfer Belediye çalışanları önemli bir kitle, önemli bir sorumlulukları var. Nilüfer Belediyesi çalışanı olmanın önemli bir özelliği var Nilüfer Belediyesini temsil etmek. Bunu unutmadan çalışmamız gerektiğini söylemiştim. Nilüfer Belediyesi çalışanları Nilüfer Belediyesini temsil ettiklerini unutmasınlar” dedi.

“YERELDEKİ BAŞARIYI GENELE TAŞIYACAĞIZ, KENTİN DOĞUSU VE BATISI EŞİT HİZMET ALACAK”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bursa’da tarih yazanlar, bugün Bursa’da verdiğimiz mücadele sonunda artık başka bir şey konuşuluyor. CHP’nin bayrağını dalgalandıran herkesin yüreğine sağlık. Iyi ki varsınız. Kadınlarımız çoğu zaman ötelendiler, inatla biz başaracağız, dediniz ve başardınız. Gençlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç dönmediniz, kutluyorum sizi. Bursa’da 47 yıl sonra CHP’yi iktidar yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bayrak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden inmeyecek. Diğer ilçe belediyelerimizi de alacağız. Hizmet edeceğiz, çok çalışacağız. Asla adaletsizlik olmayacak. Hizmette doğu ve batı aynı hizmeti alacak. Önümüzdeki günlere göreve başlayacak belediye başkanlarımızla çok güzel olacak. Bu başarıları, yoksul emekçi insanlara, yürekli insanlara armağan ediyorum. Ötelenen herkes eşit fırsatlardan yararlanacak. Nilüfer’i marka bir kent haline getirdiler. Hepinizin yüreğine sağlık. Bu belediyeyi hiçbir zaman AK Parti’ye vermeyen Niliferlilerle de teşekkür ediyorum. Biz bu ülkede de CHP’yi iktidar yapacağız. Yereldeki bu başarıyı genele taşıyacağız. Ülkede herkes barış içinde yaşayacak” şeklinde konuştu.

“KENTSEL KİRLENMEYE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “20 sene yöneticilik yaptığım bu kentteki her bir insanla, her bir çalışanla gurur duydum. Uzun süre birlikte çalıştık. Bu seçim döneminde nereye gittiysem öyle güzel şeylerle karşılaştım ki bunu Nilüfer’de paylaşmak istiyorum. Nilüfer’dekiler diğer ilçelerdeki eşinden, dostundan oy istemiş. Öyle bir duygusal durum ki, her birine tek tek teşekkür ediyorum. Hep birlikte doğru işler yapmışız, duyarlı, insan gibi davranmışız. Bunun karşılığını fazlasıyla gördük. Her birinde burası Nilüfer gibi olsun talepleri oldular. Olmayan hizmetler Nilüfer’de yapıldı ve sunuldu. O yüzden diğer 16 ilçe bunu istiyordu. Biz de söz verdik. Nilüfer’de ne yaptıysak aynısını yapacağız, dedik. Tüm insanların mutlu olması, güven içinde yaşaması için bunları yapacağız dedik. Nilüferliler de bize büyük destek verdiler. Bizi de Büyükşehir Belediye Başkanı yaptılar. Nilüfer’in çıtası çok yüksek. Bunu bir basamak daha yukarıya çıkarmak hayli zor olsa da Başkanımız işler yapmaya çalıştı. Bu çıtayı, biraz daha yukarıya çıkarmak derdimiz. Biz de Büyükşehir olarak yanınızdayız. Nilüfer’in kentsel kirlenmesine neden olan Büyükşehir Belediyesi planları vardı, bunlara dur diyeceğiz. biz insanların yaşam kalitesinin yükselmesinden tarafız. Kentte insanların yaşam alanlarındaki kentsel düzenlemeler belli. Bunları artırmak ve Nilüfer’deki bozulan bazı bölgelerdeki yaşam kalitesini tekrar yukarıya çıkarmak zorundayız. Artık kentsel kirlenmeye izin vermeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Devir teslim, Nilüfer Belediye Başkanlığı makamında yapıldı. Önceki dönem Başkanı Turgay Erdem, başkanlık mührünü Şadi Özdemir’e vererek, yeni görevinde başarılar diledi. Şadi Özdemir de Turgay Erdem’e teşekkür ederek, Nilüfer’i teslim aldığı yerden daha yukarıları taşıma sözü verdi.

Erdem ve Özdemir birbirlerine gününü anısına hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir