Norm Haber yazarı önermişti: Adaylık ücretleri deprem bölgesine

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla seçim süreci resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’den aday olmak isteyenler için AFAD’a bağış yapma şartı getirdiklerini söyledi. Öte yandan Norm Haber yazarı İlhami Yıldız da, 18 Şubat tarihli yazısında siyasi partilere benzer önerilerde bulunmuştu.

Norm Haber yazarı önermişti: Adaylık ücretleri deprem bölgesine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’nın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran’da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladı.

TBMM Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

AK PARTİ’DEN BAŞVURU İÇİN AFAD’A YARDIM BAĞIŞI ŞARTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’den milletvekili olmak için başvuru yapacak adayların öncelikle depremzedeler için AFAD’a yardım bağışı yapacağını da açıkladı. Ayrıca Erdoğan, müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştirecekleri belirtti.

NORM HABER YAZARI ÖNERMİŞTİ

Öte yandan olumlu karşılanan bu şart, Norm Haber yazarı İlhami Yıldız’ın 18 Şubat 2023 tarihli köşesinde siyasi partilere öneri olarak dile getirilmişti.

İlhami Yıldız köşesinde önerisini şu sözlerle paylaşmıştı:

“Benim buradan seçime girmeye hak kazanan tüm siyasi partilere bir önerim olacak.

Seçim takviminin açıklanması ile beraber muhtemelen aday adayları da yavaş yavaş ısınma turlarına başlayacak.

Böyle bir durumda başta AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP ve diğer siyasi partilere ciddi sayıda aday adayı başvurusu olacak.

O zaman siyasi partiler şunu yapabilir.

Aday adaylarından aldıkları başvuru ücretinin en az yarısını deprem bölgesinde mağdur olan insanlarımıza dağıtılmak üzere şartlı bağış alabilirler.

Siyasi partilerin bu sene başvuru ücretini 20 bin lira civarında alacağını düşünürsek toplamda hatırı sayılır bir meblağ olacaktır.

Tahminlerimize göre, AK Parti’ye 6 bin, CHP’ye 3 bin, İYİ Parti’ye de 3 bin civarında başvuru olacağını hesap edersek, 12 bine yakın başvuru olur.

Buna MHP’yi de ilave edin, bin 500 de oradan başvuru olsa…

Toplamda diğerleri ile beraber en az 15 bin başvuru.

Ortalama 10 bin TL’den hesap etseniz 15 bin ile çarpın ya da ortalama 850 dolar civarı da diyebilirsiniz, 12 milyon 750 bin dolar eder…

Bu da “akmasa damlar” misali bir yaraya merhem olur…

En basit anlamıyla 80 metrekareden 400 konut demek…”

⇒ İLHAMİ YILDIZ’IN KÖŞESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN… ⇐

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir