Norm Haber’de Deprem Özel: ‘Bir lokma yiyecek bir şey bulamadık!’

normhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Esat Kaplan, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşanan son gelişmeleri aktardı. Norm Haber’e konuk olan Gazeteci Okan Çalışkan, bölgede yaşanan zorluğa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Norm Haber’de Deprem Özel: ‘Bir lokma yiyecek bir şey bulamadık!’

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana geldi. 7,7’lik bu depremin ardından saat 13.24’te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

CAN KAYBI ARTIYOR

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.  10 ilde toplam can kaybı 8 bin 574’e yükseldi. Yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444… olarak kayıtlara geçti.

Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor.

Afet bölgesinde bulunan Okan Çalışkan, Norm Haber’in deprem özel programına konuk oldu.

‘BİR LOKMA YİYECEK BİR ŞEY BULAMADIK’

Çalışkan, “Bir sürü insan toprak altında, hafriyatın altında. Bugün biraz hareketlilik olduğu yönünde. Zaman daralıyor. İş makineleri var, operatör sıkıntısı var doğru. Makineler sağlı sollu yatıyor. Ne olacak bilmiyorum. İnsanların temel ihtiyacı olan mobil tuvalet göremedik. Sabah gittik, gece 1-2 bir lokma yiyecek bir şey bulamadık. AFAD ile koordine olmadığı için bunlar nereye gidiyor bilinmiyor.” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir