O hastalık kadınlarda daha sık görülüyor

İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, günümüzde gözyaşı kanal tıkanıklığı (DSR) ameliyatının cildi kesmeden tamamen burun içinden yapılan işlemler ile kapalı olarak yapılabildiğini söyledi.

O hastalık kadınlarda daha sık görülüyor

Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, sıklıkla görülen gözyaşı kanalı tıkanıklığının belirtilerini ve tedavi yöntemini açıkladı. Op. Dr. Tüfenkçi, “Gözyaşı, gözümüzü korumak için sürekli olarak göz çevresindeki bezlerden salgılanan bir sıvıdır.

Gözyaşı, gözümüzün temizlenmesini, nemlenmesini ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar. Gözyaşı, bir kanal aracılığıyla burun içine boşaltılır. Böylece, sürekli salgılanan gözyaşında dışarı taşma olmaz.

Ancak bu kanal; tekrarlayan enfeksiyonlar, burun içinden baskı yapan kitleler, kanalın doğuştan darlığı -yokluğu ve kanalı hasara uğratan kazalardan dolayı tıkanabilir. Kanal tıkandığında, gözyaşında taşma olur ve kişide sürekli ağlamış gibi bir görünüm oluşur. Hastalarda, gözlerde sulanma dışında, çapaklanma, kızarıklık, ağrı iltihaplı akıntı şikayetleri de görülebilir” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir