Önemsiz Bildir özelliğine iOS 16 bir yenilik sunacak

Önemsiz SMS mesajlarının yakında geliştiriciler için piyasaya sürülen ve bu Temmuz ayında halka sunulacak olan iOS 16 beta 2’deki raporlama özelliğine dahil edilebilir.

Önemsiz Bildir özelliğine iOS 16 bir yenilik sunacak

Apple, bu özelliği yalnızca belirli operatörler için kullanıma sunuyor, ancak hangileri olduğunu belirtmedi. SMS mesajlarını önemsiz olarak işaretleyen kullanıcılar, metnin numarasını ve içeriğini hem Apple’a hem de telefonlarının veya cihazlarının operatörüne gönderecek. İstenmeyen metinleri bir telefon operatörüne bildirmek normalde daha zahmetli bir iş, bu nedenle bu özelliği yaklaşan iOS güncellemesine sarmak kullanıcılara bir kolaylık kazandıracaktır. Bir iletiyi önemsiz olarak bildirmek, numarayı engellemeyecek, ancak kullanıcıların hayatını fazlasıyla kolaylaştıracak.

Ücretsiz hediye kartları veya sipariş etmediğiniz paketler için teslimat uyarıları sunan şüpheli metinlerde bir artış fark ettiyseniz, yalnız değilsiniz. İstenmeyen e-posta ve dolandırıcılık SMS mesajları, kısmen veri ihlalleri ve dolandırıcıların bu tür mesajları toplu olarak göndermesini kolaylaştıran yazılımların mevcudiyeti nedeniyle yükselişte. Spam engelleme uygulaması RoboKiller’in bir tahminine göre, ABD’de Mayıs ayında yaklaşık 12 milyar spam metni gönderildi.

İOS 16’nın beta sürümünü yüklemek konusunda endişeliyseniz, yalnızca biraz beklemeniz gerekecek – Apple, iOS 16’yı sonbaharda resmi olarak piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni güncelleme bir çok yeniliği de beraberinde getirecek.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir