Orhan Yegin’den EYT açıklaması: AK Parti’ye haksızlık yapılıyor

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, TBMM Genel Kurulunda; EYT ile ilgili önerilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orhan Yegin’den EYT açıklaması: AK Parti’ye haksızlık yapılıyor

Orhan Yegin’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

‘AK PARTİ’YE HAKSIZLIK YAPILIYOR’

“Değerli milletvekilleri, bugün bu önergeyle neyi konuşuyoruz, EYT olarak kamuoyunda bilinen emeklilikte yaşa takılma konusunu konuşuyoruz. EYT olarak bilinen sorun ve talebin elbette farkındayız ama burada AK Parti’ye haksızlık yapılıyor. AK Parti daha siyasal yaşamın içerisinde yokken getirilmiş bir kanundan dolayı oluşan bir mağduriyet bugün sanki AK Parti dönemlerinde oluşturulmuş bir sorun gibi anlatılıyor.

‘SORUNUN KİM TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILDIĞINA BAKMIYORUZ’

“Biz sorunun kim tarafından ortaya çıkarıldığına bakmıyoruz. Milletin talebine kulak veriyoruz ve onu çözmek için büyük bir gayret içinde olduğumuzu buradan söylemek istiyorum.

Bu konuda istişareler olgunlaştığı zaman Meclis olarak, Cumhur İttifakı olarak gerekli adımları hiç tereddütsüz olarak hep beraber atacağız.

‘İSTİŞARELER OLGUNLAŞTIĞI ZAMAN KAMUOYUNA SUNULMALI’

Kıymetli milletvekilleri, çalışma hayatına ilişkin sorun ve talepleri konuşurken gerçekten hassasiyetle konuşmamız gerekiyor. Çünkü o alana ilişkin konuştuğumuz her şey muhattaplarında o kadar büyük bir beklenti oluşturuyor ki, sonrasında bir takım adımlar atılmadığı zaman büyük bir hayal kırıklığı oluşuyor. O yüzden sorumlu siyasetin gereği bu alanalrda bir adım atacaksak, o adıma ilişkin istişareleri olgunlaştırdığımız ve artık kamuoyu ile paylaşılabillir bir hale getirdiğimiz zaman sunmamız gerekiyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir