Orhangazi’de 15 Temmuz programına büyük ilgi

Orhangazi‘de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı yoğun katılımla yapıldı.

Orhangazi’de 15 Temmuz programına büyük ilgi

15 Temmuz Darbe girişiminin 7.yıl dönümünde uygulanan program Gazi Orhan Bey caminde Kuran i Kerim tilaveti ve mevlidi şerif organizasyonuyla başladı.

Program Cumhuriyet Meydanında günün anlamına uygun etkinliklerle devam etti. Cumhuriyet Meydanındaki programa Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammer Çoban, Meclis Üyeleri, Cumhur İttifakı İlçe Başkanları ve Yöneticileri, İlçe Protokolü, STK Başkanları ve kalabalık bir şekilde vatandaşlar katıldı.

ORHANGAZİLİLER CUMHURİYET MEYDANINI DOLDURDU

15 Temmuz Darbe girişimi gecesi bütün Türkiye’de olduğu gibi Orhangazi’de de halktan büyük bir tepki gördü.

Darbe girişiminin yedinci yıldönümünde Cumhuriyet Meydanında yapılan programda bir araya gelen Orhangazililer yeniden hukuka, demokrasiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a sahip çıktığını gösterdi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile açıldı.

Anma programı mehteran gösterisi, Kur’an-ı Kerîm Tilâveti ile devam etti. Ardından Belediye Başkanı Bekir Aydın ve İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı konuşma yaptı. Sonrasında program 15 Temmuz Gecesi yaşananlar video gösterimi. Semazen gösterisi ve İlahi sanatçıları Bayram Büyükoruç, Ramazan Toprak ve Burak Güçün İlahi dinletileri ile sürdü. 15 Temmuz anma programı 15 Temmuz görselleri ve video gösterimi ile devam ederek, tüm Camilerde Selâ okunması ve dua edilmesi ile sona erdi.

‘YEMİNİMİZ OLSUN ŞANLI BAYRAĞIMIZI SONSUZA DEK DALGALANDIRACAĞIZ’

Belediye Başkanı Aydın anma programında yaptığı konuşmada,“ Bugün yürek mi, çelik mi? İnanç mı, silah mı? Sorularının tekrar sorulduğu, cevaplarının ise ters yüz olduğu bir günün yıldönümünü yaşıyoruz. Bugün yalnız Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de emsalsiz bir gününü, diğer milletlerin ibretle, şaşkınlıkla hatta korkuyla baktıkları bir kahramanlığı gururla, saygıyla yadediyoruz. Bu kahramanlığın öncüleri 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyorum.” Diyerek konuşmasına“ Aziz Türk Milleti, 2500 yıldan daha fazla devam eden bir devlet tecrübesine sahiptir. Maalesef bu uzun sürenin her aşamasında, Türk tarihinin her safhasında düşmanlar dıştan, hainler içten Türk Milletinin bağrına hançer saplamaya çalışmıştır. İşte iç ve dış Türk düşmanlarının kalleşlik organizasyonlarının en büyüğünü 7 yıl önce 15 Temmuz’da yaşadık. On yıllar boyunca ülkemizin can damarlarına sızmaya çalışan hainler, 15 Temmuz 2016’da yurtdışındaki sahiplerinin de emriyle Türk Milletinin dişinden tırnağından arttırdığı paralarla üretip ya da satın alıp kendilerine, bu senin namusumdur, diyerek emanet ettiği silahları, o silahların sahibine doğurtmuştur. Vatan hainlerinin hedefleri sadece Türk halkı değildi. O hainlerin hedefinde bu ülkenin demokrasisi, bu ülkenin hukuku, bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da vardı.

O gece darbeci hainler güya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı teslim alacaklardı. O gece hain darbeciler sözde, Aziz milletimi esir edeceklerdi. Onların hesabı buydu. Elbette ki yaradanın da bir hesabı vardı. İşte yaradanın hesabı o darbeci vatan hainlerinin hesabını bozdu. Yaradan o sinsi hesabı, 15 Temmuz köprüsünde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Beştepe de bozdu. Yaradan o hain hesabı bu Orhangazi Cumhuriyet Meydanında bozdu. Allah’ın izniyle liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözüyle meydanları, sokakları dolduran Türk halkı 81 ilimizde ve bütün ilçelerimizde, Garbın afakını sarmışsa çelik zıhlı duvar, benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var, diyerek çelik silahların, çelik tankların önüne sadece ve sadece iman dolu göğüsleriyle çıkarak kahramanlık destanı yazdı.” Cümleleriyle devam etti.

Aydın sözlerini “ buradan bütün Orhangazi adına 15 Temmuz Şehitler köprüsünde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Beştepe‘de ve Türkiye’nin 81 ilinde bütün meydanları dolduran kahramanlara Orhangazi’miz adına minnetlerimizi, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi gönderiyorum. Buradan Orhangazi’miz adına liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnetlerimizi, saygılarımızı ve Şükranlarımızı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun, Allah hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize rahmet eylesin, Allah meydanlarda yaralanan, kolunu, ayağını, gözünü kaybeden gazilerimize sağlık ve uzun ömür versin. Bu vatan için hayatını kaybeden kahraman şehitlerimiz, bu vatan için yaralanan kahraman gazilerimiz, bu vatan için canını hiçe sayan Sayın Cumhurbaşkanımız, andımız olsun sizlerden aldığımız cesaretle, içte ve dışta bütün düşmanlara karşı kanımızın son damlasına kadar vatanımızı koruyacağız. Yeminimiz olsun Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı sonsuzadek göklerde dalgalandıracağız…“ ifadeleriyle son verdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir