Orhangazi’de kurtuluş yıldönümü etkinlikleri Yücel Arzen konseri ile başladı

Orhangazi Belediyesi Orhangazi’nin kurtuluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle hazırladığı kurtuluş etkinliklerinin ilk sanatçısı Yücel Arzen oldu.

Orhangazi’de kurtuluş yıldönümü etkinlikleri Yücel Arzen konseri ile başladı

Kültür ve Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan konser saat 20:00’da başladı. Konsere ilçe halkı büyük ilgi gösterirken, Protokol tarafından da geniş bir katılım sağlandı. Yücel Arzen konserine Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Şahin Biba, protokol üyeleri ve çok sayıda müziksever vatandaş iştirak etti.

GELSİN TÜRKİYE YÜZYILI

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yaptığı konuşmada, “Sanatını etkili bir şekilde halkla buluşturan büyük bir sanatçıyı dinlemekten çok mutlu olduk. 10 Eylül Orhangazi’miz için 222 günlük esaretin sonlandığı gündür. Bu süreçte kentimiz gerçekten çok büyük eziyet yaşamıştır. Yaşanan eziyeti anlatmak için yalnızca şu sayı bile yeterlidir. Uluslararası kuruluşların verdiği sayıya göre Orhangazi‘de bulunan 408 binanın tamamı işgal kuvvetleri tarafından yakılıp yıkılmıştır. Kıymetli vekilimiz, değerli sanatçımız Sayın Yücel Arzen ‘İki Alyans’ ve onlarca bestesi ile kalplerimizi zaten fethetmişlerdi ama “Başlasın Türkiye Yüzyılı, bugün değil hemen şimdi“ diyerek fethedilmemiş gönül bırakmadılar. Bu bizim için çok önemli günümüzde kendilerini Orhangazi’mizde ağırlamaktan ötürü mutlu olduğumu belirtmek isterim. Orhangazi’mizin kurtuluşunun 101. yıl dönümü programımızın start etkinliğine yoğun bir şekilde katılımlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum. 101 yıl önce dedelerimiz Orhangazi’mizi kurtarmak için bir araya geldiler. Bizler de bugün onların sayesinde bağımsız ve huzur içinde yaşadığımız kentimizin kurtuluş günü için bir araya geldik. Bu güzel akşam için başta değerli milletvekilimiz, saygıdeğer sanatçımız Sayın Yücel Arzen olmak üzere, organizasyonda emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma, bu şahane etkinliğe dâhil olmak için koşup gelen bütün hemşerilerime tekrardan çok teşekkür ediyorum. Marmara’nın zümrütü Orhangazi’miz ve değerli Orhangazililerimiz içerisinde güzel kelimesi geçen her şeye layıktır. Bizler de güzel Orhangazi’mize ve kıymetli hemşehrilerimize layık olmak için çalışıyoruz, bundan sonra da bu inançla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir