Orhangazi’de vatandaşlar Filistin için yürüdü

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Filistin’deki soykırımı lanetlemek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Şehit Erhan Öztürk Parkı’nda başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim okunması, konuşmalar ve duaların ardından tamamlandı. Soykırımı lanetleme yürüyüşüne, Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Altuntaş, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Orhangazi’de vatandaşlar Filistin için yürüdü

Belediye Başkanı Bekir Aydın, yaptığı açıklamada, “Dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirilen soykırımı lanetlemek üzere bir kez daha meydanlara çıktık. Filistin’de katledilen yalnızca Filistinli kardeşlerimiz değildir. Filistin’de aynı zamanda insanlık ve bütün insani değerler katlediliyor. İnsanlıktan nasibini almamış varlıkların Filistinli kardeşlerimize yaşattıklarının cezasını en yakın zamanda çekeceklerine inanıyorum” dedi.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Yürüyüş boyunca yoğun katılım dikkat çekti. Vatandaşlar, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları, aynı zamanda çeşitli pankartlarla, Filistin halkına desteklerini gösterdi. Yürüyüş boyunca atılan sloganlar ve yapılan dualar, katılımcılar arasında büyük bir dayanışma ve birlik havası oluşturdu.

Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmalar ve duaların ardından sona erdi. Etkinlik, Filistin halkına destek vermek ve yaşanan soykırımı kınamak amacıyla düzenlendi. Belediye Başkanı Bekir Aydın ve diğer yetkililer, Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir