Orman Kurtarma Timi ekipleri, deprem bölgesinde can kurtarıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde orman yangınlarına müdahale için kurulan Orman Kurtarma Timi (ORKUT), deprem bölgesinde enkazda mahsur kalan birçok kişiyi yaralı çıkardı.

Orman Kurtarma Timi ekipleri, deprem bölgesinde can kurtarıyor

Orman yangınlarıyla mücadele için kurulan özel eğitimli ORKUT ekipleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Kahramanmaraş’ta 78 ORKUT ekibi, 533 orman işçisi, Hatay’da 140 ORKUT, 784 orman işçisi, Malatya’da 10 ORKUT, 24 orman işçisi, Adıyaman’da 45 ORKUT, 205 orman işçisi olmak üzere toplam 273 ORKUT ve 1546 orman işçisi enkaz altına kalan vatandaşları kurtarmak için çalışıyor.

BEBEK VE ÇOCUK SAĞ KURTARILDI

ORKUT ekipleri, arama yaptıkları enkazda küçük bir kız çocuğunu depremden saatler sonra sağ çıkardı. Depremzede çocuk ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Başka bir binanın enkazında mahsur kalan bebek de yine ORKUT ekipleri tarafından sağ kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı. Bebeğin annesi için enkazda arama çalışmaları ise sürüyor.

ORKUT ekipleri, Adıyaman’da enkazda mahsur kalan Ahit Abdullah Gül (20) ve annesi Fatmagül Gül’ü de (65) saatler sonra yaralı çıkardı. Bölgede bulunan Sakarya ORKUT ekibi de bir kişiyi 51 saat sonra yaralı çıkarmayı başardı. Hatay’da enkazda mahsur kalan bir kişi de yine ORKUT ekipleri tarafından 53 saat sonra yaralı kurtarıldı.

ORKUT ekipleri deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir