Osman Kavala’dan TRT dizisi hakkında açıklama

Devlet kanalı TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanan ve altı yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’yı konu edinen dizi hakkında iş insanı, “Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları” ifadelerini kullandı.

Osman Kavala’dan TRT dizisi hakkında açıklama

Yaklaşık altı yıldır cezaevinde bulunan Osman Kavala, TRT’nin yeni dijital platformu Tabii’de yayınlanan ve kendisini anlattığını söylediği “Metamorfoz” hakkında bir açıklama yayınladı. Kavala, diziyi ‘itibar suikastı’ buldu.

Diziye ‘Gerçek kişi ve kurumlarla bir ilgisi bulunmamaktadır’ uyarısının konulmazken, Kavala, açıklamasında diziyi ‘itibar suikastı’ olarak değerlendirdi. Rol alan genç sanatçıların’ bundan rahatsızlık duymamasına üzüldüğünü ekledi.

Kavala’nın açıklaması şu şekilde:

“Benimle ilgili hazırlanmış bir senaryonun TRT tarafından finanse edildiğini ve dizi film olarak yayınlandığını öğrendim. Kişi itibarını koruyan yasalardan kaçmak için hileye başvurulmuş, ismim açıkça kullanılmamış.

Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor.

Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir