Bursa’nın Osmangazi ilçesinde barınaktaki köpeklerin uyutularak öldürüldüğü iddia edildi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda hayvansever barınak önüne giderek tepki gösterdi. Osmangazi Belediyesi de bu konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Osmangazi Belediyesi pic.twitter.com/8onKxM6TvE
— Osmangazi Belediyesi (@OsmangaziBLD) May 14, 2025
Yapılan açıklamada, “Prosedürlere ve talimatnamelere uygun hareket etmeyen personelin görevine son verilmiştir. Bu eylemleri gerçekleştiren kişilerin hangi yaptırımlarla karşılaşacaklarına yüce Türk adaleti karar verecektir.” dedi.
HEPAD tarafından yapılan açıklamada ise, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü’nün görevden alındığı ifade edildi.
Dernek, “Ancak bu gelişme, yaşanan ihmal ve ihmalkarlığın üzerini örtmeye yetmez. Söz konusu olayı tüm yönleriyle aydınlatılması, ihmali bulunan tüm kişi ve kurumların hesap vermesi için sürecin yakından takipçisi olacağız. Hayvanların yaşam hakkını ihlal eden hiçbir uygulamanın cezasız kalmaması adına, adaletin yanında, can dostlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
YORUMLAR