Özgür Özel, Taha Hüseyin Karagöz ile görüştü; tepkiler peşi sıra yükseldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Taha Hüseyin Karagöz’le buluşması, tartışma yarattı. Gazeteci Fatih Altaylı, “Bu görüşmeyi kim ayarladıysa, hain odur” sözleriyle tepki gösterirken, Yılmaz Özdil, “Cumhuriyet Ak Partisi” tanımını kullandı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Karagöz, “Tüm ev sahipleri ile gazeteci – politikacı diyaloğu içinde görüştüm, görüşüyorum, görüşeceğim” dedi.

Özgür Özel, Taha Hüseyin Karagöz ile görüştü; tepkiler peşi sıra yükseldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki makamında Taha Hüseyin Karagöz ile bir araya geldi. Buluşmayı, fotoğraflar eşliğinde X hesabından duyuran Karagöz, “Sayın Özgür Özel, yine kibar ve samimi bir ev sahibiydi. Siyasette ortamı yumuşatacak adımların yenilerini planlıyor. Sadece görüşmek bağlamında değil, sahiplenmeyi de katıyor. Türk politikası adına umut verici gelişmeler doğrusu” ifadelerini kullandı.

Karagöz’ün ziyaret ettiği partiler arasında İYİ Parti de vardı. Kurultay sonrası partinin yeni Grup Başkanvekili olan Turhan Çömez’i ziyaret eden Karagöz, buluşmayı sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla duyurdu. Karagöz, “Siyasi ortamı daha da yumuşatacak mesajların geçtiği bir sohbet oldu” dedi. İYİ Parti’den kulis bilgisi de aktaran Karagöz, “Sayın Akşener’in kurucu genel başkan olarak deneyimlerinden yararlanacaklar. Ancak İYİ Parti yolunu kendi çizecek” diye yazdı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez de Karagöz’le buluşmasını, “Değerli gazeteci @thhsynkrgz ile gündemi değerlendirdik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” notuyla, X hesabından duyurdu.

Karagöz’ün CHP lideri Özel ve İYİ Partili Çömez ile görüşmesi, tepkiyle karşılandı.

GÖRÜŞMEYİ KİM AYARLADIYSA HAİN ODUR

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP lideri Özel’in Karagöz’ün kim olduğunu bilmediğini savunurken, “Bu görüşmeyi kim ayarladıysa hain odur” dedi.

Altaylı, YouTube kanalında yayınladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Taha Hüseyin Karagöz’ü büyük ihtimal çoğunluk tanımıyordur. Aslında ben de şahsen tanımıyorum. Çünkü öyle bir gazeteci ben ne gördüm ne duydum. Daha doğrusu öyle biri var ama o kişi gazeteci değil.

O kişi AK Parti yanlısı bir trol. CHP’li, muhalif veya AK Parti’yi eleştiren kişilere ağır saldırılarda bulunan, sanki saygın bir görüntüsü varmış izlenimi vererek AK Parti saflarında yer edinmeye çalışan, çok net herkesin trol olduğunu bildiği bir kişi.

Bu kişiyle CHP’nin Genel Başkanı’nın görüşmesi gerçekten manasız olmuş. Bu tiplerle görüşülmez. Ben şundan eminin; Özgür Özel bu kişinin kim olduğunu bilmiyor. Ancak Özgür Bey’e tavsiyem şudur. Sen ‘Baba’ filmini izledin mi? Ben çok izledim, kitabını da defalarca okudum. Kitapta baba, ailenin intikam planını yapar ölmeden önce. Kendisini vuran ve oğlunun ülkeyi terk etmesine sebep olan olaylarla ilgili olarak intikam planı yapar. Bu da şöyledir; baba öldüğü gün cenaze töreni sırasında tetikçiler tüm onları temizleyecektir. Fakat burada en güç olan, aile içindeki hainleri bulmaktır. Kim hain? Baba ölmeden önce der ki oğluna ‘Sana ben ölmeden önce bize düşman olan karşı aileden birisiyle haber yollayacaklar ve barış teklifinde bulunacaklar, uzlaşma teklifinde bulunacaklar. Sana o haberi getiren kimse hain odur’

Şimdi Özgür Özel’in de elinde çok güzel bir imkan var. Hain kim bulma imkanı? ‘Taha Hüseyin Karagöz’le görüşmeniz lazım’ diye onu kim genel merkeze getirdiyse, bu görüşmeyi kim ayarladıysa kim istediyse hain odur. Çünkü bu normal bir şey değil. Yani CHP lideri bunca gazeteci ve insan varken kalkıp da bu kişiyle görüştüyse… Ben Özel’in bu kişiyi tanıdığını hiç sanmıyorum. Adının ve varlığından da haberdar olduğunu sanmıyorum. Bilinmez çünkü. Ki bu görüşmeyi ayarladıysa Özel yanından o kişi uzaklaştırsın. Kimse bunu getiren, hain odur”

CUMHURİYET AK PARTİSİ

CHP lideri Özel’in Karagöz’le buluşmasını eleştiren bir diğer isim de gazeteci Yılmaz Özdil oldu. Sosyal medya hesabından, görüşmeden bir fotoğrafı aktaran Özdil, paylaşımına “Cumhuriyet Ak Partisi” notunu düştü.

YUMUŞAMA VE YUMUŞAKÇALAŞMA ARASINDAKİ FARK

Gazeteci Ece Üner de görüşmeye tepki göstererek, “Erdoğan’ın kapı dışarı ettiği trolleri misafir etmek mi? Yumuşama ve yumuşakçalaşma arasındaki farkı biliyorlardır umarım…” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİLER

İYİ Parti cephesinden de benzer tepkiler yükseldi. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Partimize, Kurucu Genel Başkanımıza, bize çeşitli iftiralar atarak yalan haber yapmakta usta gazeteci görünümlü bir şahsı, ağzından akıttığı salyalarla yıllarca bizlere saldıran bir trolü Grup Başkanvekilliğinin ilk gününde makamda ağırlamak çok iyi bir fikirdi. Devamını niyaz ederiz..!” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Koca ise “Taha Hüseyin Karagöz gazeteci değildir.” dedi.

KARAGÖZ’DEN AÇIKLAMA: GÖRÜŞTÜM, GÖRÜŞÜYORUM, GÖRÜŞECEĞİM

Tepkilerin ardından, Taha Hüseyin Karagöz’den açıklama geldi. Karagöz, X hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Yazılanları çizilenleri yeni yeni okuyorum;

Sabah AK Parti Genel Merkezi’nde başlayan temaslarım, İYİ Parti grubu ve CHP ile devam etti

Görüştüğüm tüm isimlerle her konuda anlaşamamakla birlikte asgari nezaketin korunduğu, samimiyetin hissedildiği atmosferde gerçekleşti

12 yıldır gazeteciyim. Savaşta, afette, hastalık bölgelerinde görev yaparken rastlamadığım kişilere, oturduğu yerden ahkam kesenlere hesap verecek durumda elbette değilim

Fonlardan, nefretten, çapsız ilişkilerden beslenenlere de öyle

Ancak kafa karışıklığına sebebiyet vermemek adına, tüm ev sahipleri ile gazeteci – politikacı diyaloğu içinde görüştüm, görüşüyorum, görüşeceğim

Şimdiye kadar hakaret, asılsız iddia ya da benzeri hiçbir dava lekesine bulaşmadım. Önceden olduğu gibi inandığım doğrular çerçevesinde bazen eleştirecek bazen destekleyeceğim

Elbette ikili hukukumu da, onların buna gösterdiği hassasiyeti göstererek koruyacağım

Yankı odalarında kalmak isteyenler, iletişimden kaçanlar ötede dursun

Sözüm konuşmayı ve dinlemeyi bilenlere

Tıpkı yapmaya çalıştığım şey gibi

Sevgilerle”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir