Özgür Özel’den Meclis’te EYT ve EPT çıkışı

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, olağanüstü toplanan Meclis’te eksik çıkan EYT yasasının yol açtığı mağduriyeti gündeme getirdi.

Özgür Özel’den Meclis’te EYT ve EPT çıkışı

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, EYT yasasının eksik çıkarılması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyeti gündeme getirdi.

İktidarın milyonlarca kişiyi emekli olma vaadiyle borçlandırdığını söyleyen Özel’in Meclis tutanaklarına yansıyan açıklamaları şöyle:

“Milletimize şikâyet ediyoruz, halkımıza şikâyet ediyoruz. Bu tutum, söz verip de tutmadıklarınızın… Elbette, elbette pişmanlıkları vardır. Eleştirmeye, öf demeye utanıyorlardır, sıkılıyorlardır ‘Ya, daha geçenlerde oy verdik ama bu kadarını da hak etmedik.’ diyorlardır. Ama şunu unutmayın: Örneğin, bugün, şu anda, Çalışma Komisyonu Başkanı olan, Komisyonu yazın çalışma kararı aldığı hâlde çalışmayan, çalıştırmayan Vedat Bilgin ‘Beş bin günde emekli olacaksınız, borçlanın.’ dedi; borçlandılar, beş bin yedi yüz, beş bin dokuz yüz gün sonra oldu. ‘110 bin lira daha bul emekli olmak için.’ Bulamıyor. ‘Seçimden önce halledeceğiz.’ dedi, halletmeden gittiniz; komisyonu, açık, çalıştırmıyor. ‘Dokuz bin günde emeklilik olur mu?’ diyordu BAĞ-KUR’lular, isyan ediyorlardı ‘Yedi bin iki yüze indireceğiz.’ dedi Vedat Bilgin, yapmadan gittiniz; komisyonu, açık, çalışmıyor, çalıştırmıyor.”

Özel, Meclis’ten sorunlarına çözüm bekleyen diğer kesimleri de şöyle sıraladı:

“Staj mağdurları var, 2000 sonrası kademe bekleyenler var. Uzman çavuşlar, astsubaylar, sözleşmeli erler, kamu mühendisleri, kamu teknikerleri, kamu eczacıları, emekçiler, akademisyenler, 3600 ek gösterge mağdurları, yardımcı hizmet sınıfı personeli, Aile Bakanlığında ek dersli çalıştırılanlar, geleceği için yurt dışı dışında kendine bir hedef koyamamış çaresiz gençler, maaş artışı beklentileri boşa çıkarılan ve herkes zam alırken taban ücrete, esas ücrete zam yapmadığınız için ‘Sen 7.500 lira hak ediyordun, 7.500’e devam et.” dediğiniz, seçimden sonra unuttuğunuz emekliler sizi burada bekliyorlardı, kaçtınız gittiniz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir