Özüpak’tan AK Parti’ye: Adalet bekliyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Gönül Boran Özüpak, emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaparak hükümete çağrı yaptı. Özüpak, “Adınız Adalet ve Kalkınma Partisi olup, icraatinizi adaletli bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özüpak’tan AK Parti’ye: Adalet bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “En düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimatı verdi. Konu hakkında çalışıyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, Mehmet Şimşek’in bu açıklamasını sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşarak şunları söyledi:

“Devletimize ödediğimiz SGK primlerinde; alt limit-taban (asgari ücret brütü), üst limit-tavan (asgari ücret 7.5 katı brütü) Ocak ve Temmuz ayında yenilenir.

Çalışanın ek gelirleriyle aldığı maaşın brütüyle tabana-ortasını-tavana denk gelen prime esas kazançtan peşinen SGK kesintisi yapılır.

Bunu herkes biliyor.

‘YARI YARIYA MAAŞ KAYBINA SEBEP OLDUNUZ’

Lakin; 2000 sonrası intibak bekleyen emeklileri oyaladığınız yetmezmiş gibi, her çalışanın çalışma şartlarıyla prim kesintisi ve prim günleri farklı iken, 2008 SGK reformu ile (Abo; çalışanın alın terinden maaş gaspıdır) oluşturduğunuz kök maaşla emekli olan ve olacak herkesin yarı yarıya maaş kaybına sebep oldunuz…

‘ADALETSİZLİĞİ YİNE ADALETSİZLİKLE KAPATMAK İSTİYORSUNUZ’

Sonra prinçteki taşı ayıklamaya çalışarak aklımızla alay edercesine acıklamalarınızla kendi elinizle oluşturduğunuz, adını da en düşük yaşlılık aylığı koyduğunuz adaletsizliği yine adaletsizlikle kapatmak istiyorsunuz .

Emeklinin insanca yaşam maaşının hakkaniyeti ile ayrı gayrı, ayrımcılıkla değil, Tüm emeklinin adaletli zammını teslim etmek zorundasınız.

Adınız Adalet ve Kalkınma Partisi olup icraatinizi adaletli bekliyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir