Özüpak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a EYT eleştirisi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF) Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen bir takım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık” açıklamasını eleştirdi.

Özüpak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a EYT eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bursa mitinginde konuştu.

“İÇİMİZE SİNMESE DE YAPTIK”

“Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” diyen Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgilide bir itirafta bulundu.

Erdoğan “Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen bir takım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF) Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi.

İşte Özüpak’ın paylaşımı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın
“Seçimi kaybetsem de yokum” dediği süreçte EYT MÜCADELEMİZLE anayasal haklılığımızı kabul ettirdiğimizi cümle alem biliyor.

2023 Genel seçimlerinde de seçim yatırımı olarak ” yasayı biz çıkardık” diye de seçim meydanlarında dillerden den düşürülmedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Anayasal hakkın teslimini yapmışken “İçinize sinmeyen tarafın ” söz vererek 99 öncesi haklar tastamam iade edilecek derken “eksik çıkarmış olmanız” gerekir.

Şimdi de bir seçim klasiğini yaşatarak emeklinin insanca yaşam maaşının teslim edilmeme sebebi EYT miş gibi algı yaratmanız.

Lakin biz tüm emekliler biliyoruz ki sefalet maaşlarımızın sebebi
İktidarımızın;
“GERÇEĞİ YANSITMAYAN TUİK ENFLASYON ORANLARI ve ABO” ile cebimize uzanan ellerdir.

Emekliyi yük görüp, kaynak dağılımında adaletsiz, hakkaniyetsiz ve adil olmayan siyasetinizle emeklinin sefalet yıllarından sorumlusunuz.

Derdi #SEÇİM olanlara Sözümüz;

Emekliye insanca yaşam maaşlarının teslimini gerçekleştirmek zorunluluğunuzdur.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir