Özüpak’tan ’emekliye ek zam’ tepkisi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF) Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, emekliye ek zam kararı sonrası bir açıklama yaparak; “SGK ve Bağ-Kur emeklileri olarak ağzımıza bir parmak bal çalındı. Emeklinin insanca yaşam maaşında adaletli, hakkaniyetli ve adil olmadınız.” ifadelerini kullandı.

Özüpak’tan ’emekliye ek zam’ tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklisi ilgilendiren gelişmeyi paylaştı.

Erdoğan, “Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024’den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mekli maaşı alt sınırını da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığı müjdesini duyurdu.

Alınan karar sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF) Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak da sosyal medya hesabı aracılığıyla bir açıklama yaparak şunları söyledi:

‘AĞZIMIZA BİR PARMAK BAL ÇALINDI’

“SGK ve Bağ Kur emeklileri olarak ağzımıza bir parmak balımız çalındı.. Üstelik yine sabırla “hadi seçimi atlatalım da temmuzda bak nasıl daha iyi olacak” vaadiyle.

Emekliyi enflasyona ezim ezim ezdirdiniz.  Yine oyalamaca emekliye, yine erteleme emekliye.

‘HAKKANİYETLİ OLMADINIZ’

Sayın iktidar ve cumhur ortakları;

Emeklinin insanca yaşam maaşında adaletli, hakkaniyetli ve adil olmadınız.

Emekliyi mahkum ettiniz sefalet maaşlarına kendi ellerinizle.

Günü kurtarma çabanızla bir parmak balla #DerdimizSeçim dediniz.

Yerel seçimlerin önemiyle emekliler olarak en demokratik hakkımızla ; sarı Kartlarımız elimizde #DerdimizGeçim demeyi bekliyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir