Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı: Tüzüğümüz hazır, logomuz hazır

EYT ve Emekliler Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sonrası yeni bir mücadeleye başlanacağına dikkat çekti. Özüpak’ın açıklamasına göre; mücadele 22 dernek başkanıyla başlayacak ve 81 ile yayılacak.

Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı: Tüzüğümüz hazır, logomuz hazır

Gönül Boran Özüpak’ın sosyal medya hesabı araclığıyla yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

“Yarın 1 Mayıs. Yarın işçi ve emekçinin dayanışma günü. Öncelikle hepimize kutlu olsun, güzel olsun, kavgasız, gürültüsüz ve daim olsun.

Bir vefatımız var. Özellikle EYT döneminde ve sonrasında bilgi birikimiyle bizlere fikirler sunan bir ağabeyimiz 40 gün evvelinde vefat etmiş. Bizler de sonradan öğrendik. Mekanı cennet olsun. Allah yattığı yerde incitmesin.

‘YAPTIK, YİNE YAPARIZ’

Değerli arkadaşlar. Yeni gelmedik, geri geldik. Yaptık, yine yaparız, yine yapacağız.

Elbetta tastamam çıkmadı o yasamız ama ortada bir kazanım var. Birçok ailemiz, vatandaşımız hakkına kavuştu. Bir mücadeleyi sonlandıran bir topluluk var.

‘SIRA GELDİ EMEKLİLERE’

Sıra geldi emeklilere. Anayasal hakkımız için, emeklilik için uğraştık ama çokça da söyledik zamanında, aylık bağlanma oranlarının bize yaşatacağını, maaşlarımızın ne kadar düşük olacağını.

‘BİZ BUNA RAZI GELECEK MİYİZ?’

Burada sefalete mahkum edilmek istenen bir toplum var. Biz buna razı gelenler olacak mıyız?

Asgari ücretin anlamı ‘bu ücretten aşağıya geçinemezsin’ demektir.

‘ABO DEĞİŞMEMİŞ OLSAYDI 2.5 KATI MAAŞ ALMIŞ OLACAKTIK’

Biz yeni nesil emeklilerin bağlanan maaşları kuşa döndü, sefalet maaşlarına döndü. Kabul eden var mı bilmiyorum. 10 bin liraya ‘çok şükür’ diyen arkadaşlarımız var mı merak ediyorum. ABO değişmemiş olsaydı bu arkadaşlarımız 2.5 katı maaş almış olacaktı.

‘YENİ BİR MÜCADELE BAŞLIYOR’

Biz buna ‘dur’ demek için, ‘insanca yaşam istiyoruz’ demek için, şu an 22 tane dernek başkanımız ve başkan olacak arkadaşlarımızın varlığıyla, bu mücadeleyi 81 ile yaymak için çabalayacağız.

‘NEDEN BÖYLE BİR OLUŞUMA GİRME ZORUNLULUĞU HİSSETTİK?’

Neden böyle bir oluşuma girme zorunluluğu hissettik? EYT mücadelesini, mücadele şekliyle dünyaya gösteren tek kurum olduk. Dolayısıyla EYT’den emekli olan ve mücadele veren topluluk bunu yine başaracak. İnsanca yaşamın bizlerin hakkı olduğunu göstereceğiz.

‘ADIMIZ BELİRLENME AŞAMASINDA, TÜZÜĞÜMÜZ HAZIR, LOGOMUZ HAZIR’

Adımız belirlenme aşamasında, tüzüğümüz hazır, logomuz hazır. Eksik olan sizler olacaksınız. Biz resmi anlamda elimizi taşın altına koyuyoruz. Fakat siz de maddiyatınızla maneviyatınızla yanımızda olmadan hiçbir şeyi gerçekleştiremeyiz.  Var mısınız diye size sormak istiyorum.

‘FEDERASYONUMUZU OLUŞTURACAĞIZ’

Dernekleşiyoruz ve dernekleşmenin arkasında federasyonumuzu oluşturacağız. Bu federasyon çatısı altında yol yürüyeceğiz.

Bazı arkadaşlarımızın fikirleri oldu. ‘Partileşelim’ dediler. Ben bir parti kurmayı ve ilerlemeyi zor görüyorum. Kaldıramayacağımız bir süreç. Bizim yürüyeceğimiz yol STK’laşma ve en kısa sürede tamamlamak olacak.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir