Parkları ellerinden alınan mahalleliye Kayışoğlu’ndan destek: Nasrettin Hoca Parkı’na kıymayın!

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi’nde bulunan ve içindeki çocuk parkının bir anda sökülüp götürüldüğü Nasrettin Hoca Çocuk Parkı’nın apartmana dönüşmemesi için mücadele eden mahalleliye CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ndan destek geldi.

Parkları ellerinden alınan mahalleliye Kayışoğlu’ndan destek: Nasrettin Hoca Parkı’na kıymayın!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ile birlikte Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Erdem’i ziyaret edip sorunlar hakkında bilgi aldı.

Kükürtlü Mahallesi sakinlerinin uzun süredir apartmana dönüştürülmemesi için mücadele verdiği Nasrettin Hoca Çocuk Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Parktaki en küçük hareketliliği bile yakından takip eden mahalle sakinleriyle bir araya gelen Altaca Kayışoğlu, çocuk parkına yönelik gelişmelerin ibret verici olduğunun altını çizdi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na, yıllardır çocuk parkı olarak kullanılan Nasrettin Hoca oyun parkının bir anda sökülüp götürüldüğünü, başlarda bunun yenileme çalışması olarak kendilerine sunulduğunu aktaran mahalle sakinleri, “Parkımızı geri istiyoruz. Belediyenin bu alanı apartmana dönüştürmesini istemiyoruz” diye yakındılar.

Kükürtlü sakinlerini dinleyen Altaca Kayışoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın çocuk parkı ve yeşil alan konusunda yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Dündar’ın Osmangazi’de park ve yeşil alan için boş yer kalmadığını, bu nedenle kamulaştırmaya gitmek zorunda kaldıklarını, bunun da maliyeti artırdığını söylediğini hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Başkan, sözlerini unutmamıştır. Osmangazi’de park yeri olmamasından şikâyetçiydi. Kamulaştırmayla elde edilen alanların maliyetine dikkat çekiyordu. Sorum şu: Öyleyse mevcut bir parkı neden ortadan kaldırıyor? Kendisinden önce yapılmış Nasrettin Hoca Parkı’na neden kıyıyor?”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir