Prof. Dr. Naci Görür’den kafa karıştıran ‘Gemlik’ açıklaması: ‘Taşınması cehalettir’ demişti

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Bursa’nın Gemlik ilçesinin acilen taşınması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Naci Görür’ün temmuz ayında katıldığı bir panelde söylediği ‘Türkiye’de doğrudan doğruya aktif fayların üzerinde gelişmiş minimum 25 tane il var. Gemlik’i nereye taşıyacağız, diğerlerini nereye taşıyacağız, Marmara Bölgesi’ni nereye taşıyacağız?’ sözleri yeniden gündeme geldi.

Prof. Dr. Naci Görür’den kafa karıştıran ‘Gemlik’ açıklaması: ‘Taşınması cehalettir’ demişti

Geçtiğimiz hafta Mudanya Kumyaka merkezli 5,1’lik deprem ve onun artçıları gözleri bir kez daha Bursa’nın deprem tehlikesine çevirdi.

Aktif fay hatları üzerinde yer alan Bursa’da yaşanan son depremler sonrasında Candaş Tolga Işık’ın TV100’de yayınlanan ‘Az Önce Konuştum’ programının konuğu olan Prof. Dr. Naci Görür’ün Gemlik hakkındaki açıklamaları endişe ve panik yaratmıştı. Görür, Gemlik hakkında “Gemlik muhakkak taşınmalıdır. Gemlik, Geyve, İznik Kuzey Anadolu fayının Güney fayı üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok” ifadelerini kullanmıştı.

‘TAŞIMAK ÇÖZÜM DEĞİL’ DEMİŞTİ

Görür’ün Temmuz ayında Gemlik’te düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı” panelindeki açıklamaları ise yeniden gündeme geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik’in taşınması tartışmalarına ilişkin “Hangi birini taşıyacağız? Türkiye’de doğrudan doğruya aktif fayların üzerinde gelişmiş minimum 25 tane il var. Gemlik’i nereye taşıyacağız, diğerlerini nereye taşıyacağız, Marmara Bölgesi’ni nereye taşıyacağız? Bu biraz da cehalettir. Bunu dile getirenler cehalettendir. Taşımak çözüm değil. Kentlerin risk analizini, tehlike analizini iyi bir şekilde ortaya çıkarmak ve nasıl afetin zararlarını minimize edilebileceğine dair çalışmalar yapılması gerekir. Bilimsel yöntemlerle ve teknolojik gelişmelerle desteklenmesi gerekir bu çalışmaların” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir