Protokol imzalandı! Bursa Büyükşehir’den 500 milyon TL’lik destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘Gıda, giyim, kırtasiye, sosyal destek çekleri lansmanı ve protokol imza töreni’, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, kırtasiye ve emekli sosyal yardımları olmak üzere birçok çalışmayla binlerce ihtiyaç sahibi aileye destek verileceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2024 yılı içerisinde esnaf odalarına kayıtlı esnafımızda kullanmak kaydıyla toplam 500 milyon TL’lik bir desteğin ve katkının halkımıza verileceğini ifade ediyorum” dedi.

Protokol imzalandı! Bursa Büyükşehir’den 500 milyon TL’lik destek

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gıda, giyim, kırtasiye, sosyal destek çekleri lansmanı ve protokol imza törenini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenledi.

Düzenlenen imza törenine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda STK katıldı.

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, “Esnaf sadece basit bir tüccar değildir. Hayatın içindedir. Bilimin anahtarını bakkala bırakabilen insanlar, çocuğunu bırakanlar, bunları 3 harfli marketlerde yapamazsınız. Zaman değişiyor, bu değişime ayak uydurmak için çalışıyoruz. Enflasyon, maliyetler günden güne artıyor. Zorluk yaşayan vatandaşlar desteğe ihtiyacı var. Bu desteğin esnaflar tarafından yapılması çok kıymetli. Bu yardımların da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

‘BİN 500 LİRADAN SOSYAL DESTEK ÇEKLERİMİZİ 75 MİLYON OLARAK VATANDAŞIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sabah STK’lar ile birlikteydik. Tüm gün boyunca Bursa’yı soluksuz, çarşı, pazar, fabrika ziyaretleriyle ardından burada imza protokolüyle bir araya geldik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Günümüz şartlarında yerel yönetimlerin görev sorumluluğu arttı. Yollar, yeşil alanlar, köprülerle uğraşan bir belediye anlayışımız yok. Esnafı, insanı önceleyen yapımımızı tüm alanlara önceliyoruz. Biz klasik dönemlik yapan anlayışla yaklaşmıyoruz. Sosyal destek anlamında farklı kesimleri göz önüne alıyoruz. Bugün de bin 500 liradan sosyal destek çeklerimizi toplamda 75 milyon vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın elektrik, su faturalarına destek olduk. Geçen yıl doğalgaz desteğinde bulunduk. 10 bin çocuğumuzun hayatına dokunuyoruz. Bu yıl başlattığımız YKS, KPSS ücretlerinin Büyükşehir tarafından karşılanması çocuklarımızın mutluluğuna neden oldu. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri dahil ücretsiz bir şekilde faydalanıyorlar” şeklinde konuştu.

‘SOSYAL DESTEK ÇEKLERİMİZ KURBAN BAYRAMI’NDA DA DEVAM EDECEK’

Aktaş, “24 Ocak 2024’te başlayan ramazan sosyal destek çekleri başvurularımızda bitti. Yapay zeka programları sayesinde incelenerek 50 bin hane bunlardan faydalanacak. İlgili kişilerin telefonuna harcama kodları iletilecek. Akıllı telefonu olmayanlara da bu kodlar iletilecek. Küçük esnafımız 75 milyon ciro elde edecek. Esnafımıza da can suyu olacak. 2024 yılı içerisinde Kurban Bayramı öncesi hazır giyim esnafımızda bin 500 liradan çekimizi de vatandaşımıza ulaştıracağız. Bayram destek çeklerimizi de Kurban bayramında da vatandaşımıza ulaştıracağız. Toplamda 500 milyonluk desteğin, katkının da esnafımıza bizler tarafından iletileceğini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘BAKANLIK OLARAK EMEKLİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan yerel yönetim tecrübelerimizin ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Çıktığımız bu yılda 22 yıllık iktidar tecrübemizle siz kıymetli vatandaşlarımızın yanında olduk. Sosyal devlet anlayışımızı hiçbir zaman terk etmedik. Bakanlığımızın bir vatandaşın gözünü açtığını andan beri hizmet üretmeye devam ediyor. AK Parti olarak 22 yıldır hangi anlayışıyla yol yürüdüysek bundan sonra da vatandaşların yanında olmaya devam edeceğiz. Biz Bakanlık görevine geldiğimiz günden beri emeklilerimiz için mücadale etmeye devam ediyoruz. Emeklilerimize 5 bin liralık ödemelerimizi gerçekleştirdik. 49,25’lik zam oranını gerçekleştirdik ve 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Özellikle emekliler yılı kapsamında Bursa Büyükşehir’in Bakanlık olarak yanında olduğunu söylemek isterim. Düzenlenen protokolde emeği geçen başta Alinur Aktaş olmak üzere tüm STK’lara teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş tarafından Bakan Vedat Işıkhan’a günün anısına tablo hediye etti.

Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, BESOB, Bursa Bakkallar Odası, Bursa Hazır Giyimciler Odası, Bursa Ayakkabıcılar Odası ve Bursa Kırtasiyeciler Odası arasında protokol imzalandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir