Putin: Erdoğan zor ancak güvenilir bir partner

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın tehlikeli ve kanlı bir oyun oynadığını ifade ederek ABD ve müttefiklerinin er ya da geç Rusya ile görüşmek zorunda kalacağını söyledi. Moskova’nın Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya niyeti olmadığını belirten Putin, “Nükleer silahlar var olduğu sürece onların kullanılma tehlikesi var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zor ancak güvenilir bir partner olduğunu söyleyen Putin şöyle devam etti: Erdoğan, her şeyden önce ülkesinin çıkarlarını esas alan güçlü bir lider.

Putin: Erdoğan zor ancak güvenilir bir partner

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday Kulübü tarafından düzenlenen toplantının genel oturumunda dünya gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Dünyada herkesi etkileyen küresel bir kriz var. Ukrayna’da savaşa, Tayvan’da istikrarsızlığa şahit oluyoruz.” sözleriyle konuşmasına başlayan Putin şunları söyledi;

‘BATI TEHLİKELİ VE KANLI BİR OYUN OYNUYOR’

“Batı tehlikeli ve kanlı bir oyun oynuyor. Gözleri adeta kör olmuş durumda. Dünyanın geri kalanını ve küresel kaynakları kontrol etmek istiyorlar.

‘ER YA DA GEÇ BİZİMLE GÖRÜŞMEK ZORUNDA KALACAKLAR’

ABD ve müttefikleri er ya da geç ortak geleceğimiz hakkında Rusya ile görüşmelere başlamak zorundalar.

‘KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI’

Avrupa’daki gaz boru hatlarının imha edilmesiyle kırmızı çizgi aşıldı.

NÜKLEER SİLAH MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya niyeti olmadığını söyledi.

Putin, “Nükleer silahlar var olduğu sürece onların kullanılma tehlikesi var” dedi.

‘ERDOĞAN GÜÇLÜ BİR LİDER’

Putin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zor ancak tutarlı ve güvenilir bir partner. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her şeyden önce ülkesinin çıkarlarını esas alan güçlü bir lider” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir