Putin: Operasyonda amaçladıklarımız değişmedi

Rusya lideri Putin, Ukrayna’yı günbegün askeri güçlerden ve silahlardan arındırdıklarını belirtti.

Putin: Operasyonda amaçladıklarımız değişmedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaş muhabirleri ile gerçekleştirdiği mülakat sırasında, Ukrayna’da geçen seneden beri gerçekleştirdikleri ‘özel askeri operasyon’un hedeflerinin mevcut duruma göre değişebildiğini fakat esas elde etmek istediklerinin değişmediğini ifade etti.

Putin, “Rusya günbegün düzenli bir biçimde Ukrayna’yı askeri güç ile silahtan arındırmakla ilgileniyor. Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak” dedi.

Bununla beraber Putin, Ukrayna’nın Rusya topraklarına saldırılarını sürdürmesi halinde, Rusya topraklarına erişememeleri için Ukrayna’da bir ‘sıhhi bölge’ oluşturmayı değerlendirme mecburiyetinde kalacaklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna güçlerinin Rusya topraklarına saldırılarında insansız hava araçları kullanıyor olmasıyla ilgili olaraksa, Rusya’nın hava savunma sistemlerinin füze ve uçak saldırıları için yapılandırıldığını, drone’larla mücadele etmeleri içinse yeniden düzenlenmeleri gerektiğini ve bu sorunun giderileceğini kaydetti.

Putin bir soru karşısında da, Rusya’da ‘sıkıyönetim ilan edilmenin gerekli olmadığını, sadece bazı konularla ilgili daha dikkatli çalışılması gerektiğini’ ifade etti.

Bunun yanında Putin, Herson’da onlarca yerleşim yerinin sular altında kalmasına neden olan Kahovka hidroelektrik santrali saldırısına ilişkinse, “Bu trajedi kesinlikle Rusya’nın ‘işine yarayacak’ bir şey değildi, zira bu olanlar, yeni Rus bölgeleri için ağır sonuçlara neden oldu” dedi.

Putin santrale yönelik saldırıyla ilgili ayrıca, “Bu trajedi Ukrayna’nın karşı saldırısını kesintiye uğrattı, doğru, fakat bu trajedinin yaşanmasındansa, Ukrayna’nın karşı saldırısını yeğlerdim” dedi.

Putin, “Bu saldırının suçlusunun kim olduğu belli, Ukrayna tarafı böyle bir şeyin olması için çabalıyordu” diye ekledi.

‘UKRAYNA SAVUNMA SANAYİİ HİÇBİR ŞEY ÜRETMİYOR’

Ukrayna savunma sanayiinin hiçbir şey üretmediğinin altını çizen Putin, Ukrayna’da bu sektörün yakında yok olacağını vurguladı.

Rusya lideri, “Ukrayna ordusu hangi silahlarla savaşıyor? Leopard’ları ya da Bradley’leri Ukrayna savunma sanayii mi üretiyor? Veyahut henüz kullanıma dahi girmeyen F-16’lar? Hiçbir şey üretmiyorlar. Yakında varlığı sona erecek. Ne üretiyorlar? Mühimmatları, teçhizatı, silahları dışarıdan getiriyorlar, her şey dışarıdan geliyor. Bu şekilde uzun süre yaşayamazsınız, ayakta kalamazsınız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir