Putin: Ortadoğu’daki durum Rusya’yı da ilgilendiriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’de Rusya’da faaliyet gösteren dini kuruluşların temsilcileriyle görüştü.

Putin: Ortadoğu’daki durum Rusya’yı da ilgilendiriyor

Rusya lideri Putin, görüşme sırasında, önce tüm dini kuruluşlara, Rus ordusuna, Rus askerlere ve ailelerine, özel askeri harekat kapsamında Rusya için mücadele eden herkese verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Sonra Ortadoğu’daki duruma değinmek istediğini Putin, “Çünkü bu bizi ilgilendiriyor ve bunun nedenini şimdi anlatacağım” dedi.

Dünyanın en büyük geleneksel dinlerin temsilcileri olan Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler için büyük anlam taşıyan Kutsal Topraklar’daki trajik durumu tüm Rusya’nın kaygı ve acıyla takip ettiğini kaydeden Rusya lideri, Filistin-İsrail çatışmasındaki yeni tırmanmanın şimdiden binlerce can aldığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya uluslararası terörizmin ne olduğunu deneyimledi ve biliyor. Ne olduğunu biliyoruz. Ülkenin uluslararası terörle mücadele yıllarında yaşadığı onarılamaz kayıpların acısını her zaman hissedeceğiz. 7 Ekim saldırısında yakınları öldürülen veya yaralanan İsraillilere ve diğer ülkelerin vatandaşlarına içtenlikle başsağlığı dilemek istiyorum.
Ancak başkalarının işlediği suçlardan dolayı masum insanların sorumlu tutulmaması gerektiği de bizim için açık. Terörle mücadele, yaşlıların, kadınların, çocukların, tümüyle ailelerin öldürüldüğü, yüz binlerce kişinin barınma, yiyecek, su, elektrik ve tıbbi bakımdan yoksun durumda kaldığı kolektif sorumluluk ilkesine göre yürütülemez. Bu tam bir insani felaket.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir