Putin: Ukrayna müzakereleri reddetmeseydi her şey çoktan bitmiş olurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev’in müzakereleri reddetmesini eleştirerek, “Eğer Ukraynalı yetkililer doğru kararı vermiş olsaydı, her şey uzun zaman önce sona erecekti” diye konuştu.

Putin: Ukrayna müzakereleri reddetmeseydi her şey çoktan bitmiş olurdu

Rus lider Putin, bölge belediye başkanları ile düzenlenen toplantıda Ukrayna’nın Rusya ile müzakereleri reddetme kararını eleştirdi.

Putin, Ukrayna ordusunun karşı taarruzunun başarısız olduğunu ve bunun bu şekilde devam etmesi halinde Ukrayna devlet yapısının da yakında sorgulanır hale gelebileceğini vurguladı.

Kiev’in Rusya ile müzakereleri reddetme kararını da eleştiren Putin, “Eğer Ukraynalı yetkililer doğru kararı vermiş olsaydı, her şey uzun zaman önce sona erecekti” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı, Ukraynalı yetkililerini bu kararının, kendilerinin ‘bağımsız insanlar olmadıklarını’ bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Rus lider, Rusya’nın her zaman çıkarlarını savunduğunun ve şimdi de savunacağının altını çizdi.

‘RUSLARI YENMEK İMKANSIZ’

Rusları yenmenin imkansız olduğunu, birbirlerine ve vatana saygının Rusların kanında olduğunu söyleyen Putin, şöyle konuştu:

“Birbirimize ve vatana karşı bu tutumun halkımızın kanına derinden işlemiş olduğunu düşünüyorum, böyle bir halkı yenmek imkansızdır, bir takım yabancı geleneklere, yabancı iç sinyallere geçiş yapmaya, NATO’ya başvurmaya çalışanlar ise bir şeyler yapmaya başlamadan her şeylerini kaybetmiş insanlardır. Onlar atalarına ihanet ettiler, halklarına ve kendi çıkarlarına ihanet ettiler.”

‘SOVYETLER’DEN SONRA UKRAYNA’DA GELİŞEN AŞIRI MİLLİYETÇİ FİKİRLER AĞIR BASTI’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Ukrayna’da gelişen aşırı milliyetçi fikirlerin beklenenden güçlü çıktığını, bunun da günümüzdeki duruma yol çatığını belirtti.

Putin, ülkenin bölge belediye başkanları ile toplantıda, “Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra eninde sonunda bu noktaya varacağımız açıktı. Elbette, çöküş sırasında, Ukrayna ve Rusya arasındaki temel bağların, toplumun milliyetçi kesiminin fırsatçı düşüncelerinden daha güçlü olduğu bekleniyordu” ifadesini kullandı.

Bağımsızlık Bildirgesi’nde Ukrayna’nın tarafsız bir devlet olduğunu belirtildiğini anımsatan Rus lider, “Bu milliyetçi unsurlar daha agresif çıktı ve gündemlerini dayatmaya başladılar. Tüm bunlar da günümüzdeki duruma yol açtı” dedi.

“Elbette bu topraklarda yaşayan insanlar kendilerini sadece ve sadece Rusya’nın bir parçası olarak gördüler” diye kaydeden Putin, “Bu bariz bir şey” diye ekledi.

‘RUSYA’NIN BİRLİK OLMASI DÜŞMAN İÇİN BEKLENMEDİK BİR ŞEY OLDU’

Rus toplumunun birlik olmasının ve milli ekonominin güçlenmesinin düşman için tam bir sürpriz olduğuna dikkat çeken Putin, şöyle konuştu:

“Şu anda olup bitenler, özellikle de toplumumuzun birlik olması, ekonomimizin sadece tarımda değil, aynı zamanda sanayide de güçlenmesi, silahlı kuvvetlerimizin potansiyelinin artması, düşman için tam bir sürpriz oldu, tam ve mutlak.”

‘ABD’DEKİ ÖNCEKİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİ HİLELİYDİ’

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD’de önceki başkanlık seçimlerine postayla oy kullanımı sırasında hile karıştırıldığını belirtti.

Putin, “Muhtemelen her şeye hile karıştırmak mümkün. Örneğin ABD’de, önceki seçimlere hile karıştırıldı. Posta ile yapılan oylama sırasında. Posta ile yapılan oylamanın ne olduğunu hepimiz iyi anlıyoruz. 10 dolara bültenleri satın alarak dış gözlemcilerin kontrolü olmadan isim yazıp posta kutularına atıyorlardı” yorumunda bulundu.

‘HALKLARIMIZIN KÜLTÜREL KODLARINI VE GELENEKLERİNİ KORUMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’

Putin, ülkede yaşayan halkların kültürel kodlarını ve geleneklerini korumak için her şey yapacaklarını belirtti.

Putin, Rusya bölgelerinin belediye başkanlarıyla toplantıda, “Ülkemizdeki halkların kültürel kodlarını ve geleneklerini korumak için her şey yapacağız” şeklinde konuştu.
Farklı sebeplerden dolayı Rusya’dan giden birçok vatandaşın geri dönmeye başladığını belirten ülke lideri, “Geleneksel, normal, insani değerlere sahip insanların oradaki koşullarda yaşaması çok zor” dedi.

‘RUSYA’YA YURT DIŞINDAN DEMOKRASİ DAYATILAMAYACAK’

Yurtdışından bazılarının Rusya’ya ‘demokrasi’ dayatmaya çalıştıklarını dile getiren Putin, ancak bu kişilerin başarılı olamayacaklarını vurguladı.

Rus lider, “Eğer yurtdışından birileri bir şeylere girişiyorsa, bize demokrasi dayatmaya çalışmada başarılı olamayacaklar” dedi ve şöyle devam etti:

“Her şeyden önce insanlar farklı düşündükleri için başarılı olamayacaklar. İnsanlarımız Rusya’nın yanında olmak, Rusya ile birlikte olmak istiyor. Onlar daha bugünden Rusya’nın bir parçasıdır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir