Ramazan kolileri için ürün uyarısı

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, “Vatandaş için satılan ramazan paketleri ile hayır kurumları ve iş yerlerince dağıtılan gıda kolilerinde son tüketim tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünler bulunup bulunmadığına dikkat edilmeli” dedi.

Ramazan kolileri için ürün uyarısı

Tüketici örgütlerinden, satışı başlayan ramazan paketleri ile yardım kuruluşları ve şirketlerin dağıtacağı gıda kolilerine ilişkin uyarı geldi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, “Bu tür kolilerde çok sayıda son tüketim tarihi geçmiş ürün konulabiliyor” dedi.

ÜRÜNLERİN FİYATLARI PAKET İÇERİKLERİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte pek çok market ve e-ticaret platformu çok sayıda ürünün yer aldığı ramazan paketlerini çeşitli kampanyalarla satmaya başladı. Ürünlerin fiyatları da paket içeriğine göre değişiyor.

PAKETLERDE BULUNAN ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

Bu paketlerde, meşrubat, makarna, bakliyat ürünleri, salça, ayçiçeği yağı, çay ve şeker gibi temel gıda maddeleri yer alıyor. Kimi paketlerde sucuk, kaşar, kavurma, hurma, zeytin, helva ve reçel gibi iftariyelikler de bulunuyor.

SON TÜKETİM TARİHİNE DİKKAT

Koçal, “Vatandaş için satılan ramazan paketleri yanında, hayır kurumları ve iş yerlerince dağıtılan gıda kolilerinde son tüketim tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünler bulunup bulunmadığına dikkat edilmeli. Bu tür kolilerde çok sayıda son tüketim tarihi geçmiş ürün konulabiliyor. ”

‘İLERİYE DÖNÜK BOZULMA DA OLABİLİR’

“Bir ürünün son tüketim tarihi henüz geçmemiş olsa bile, bu tarihe kadar tüketilebilir olması da önem taşıyor. O üründe ileriye dönük bozulma oluşabilir. Yani son tüketim tarihine kısa süre kalmış ürünler de alınmamalı.” dedi.

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİM TARİHİ

Gıda ürünleri için “tavsiye edilen tüketim tarihi” ile “son tüketim tarihi”nin farklı olduğuna işaret eden Koçal, tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürünlerin halen tüketilebilir olabileceğini bildirdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir