Resmen açıkladı: Ferit Gürsoy, Yıldırım’a İYİ Parti’den aday adayı

İYİ Parti Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy, Yıldırım Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Resmen açıkladı: Ferit Gürsoy, Yıldırım’a İYİ Parti’den aday adayı

Mesut Erdoğan / Norm Haber

İYİ Parti Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy Yıldırım Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Açıklama, Modi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya İYİ Parti Bursa milletvekili Selçuk Türkoğlu, İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Yıldırım ilçe Başkanı Serkan Beklen, Osmangazi İlçe Başkanı Erkan Zorba, belediye başkanlığına aday adaylığı için Yenişehir ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Ercan Özel, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi 28. Dönem Milletvekili Adayı Şahin Sevinç, Bursa eski milletvekillerinden Necati Özensoy, İYİ Parti’nin 28. Dönem Milletvekili adaylarından Şeyda Şahin ve Sermin Özensoy, İyi Parti Yıldırım eski ilçe başkanı Kemal Ataç ve bazı mahalle muhtarları da katıldı.

Ferit Gürsoy’un adaylığını açıkladığı toplantıda sözü ilk olarak Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen aldı.

‘YILDIRIM’A İYİ PARTİ’NİN BAYRAĞINI DİKMEK İSTİYORUZ’

Serkan Beklen’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Değerli milletvekilim, il başkanım, kurucular kurulu üyem, geçmiş dönem milletvekilimiz, ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz, değerli dava arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

Malumunuz 2024 yerel seçimlerine çok az bir vakit kaldı. Hayırlısıyla bugünden itibaren, gerek belediye başkan aday adaylarımız, gerek belediye meclis üyesi aday adaylarımız partimize büyük güç katacak.

İnşallah Yıldırım’da bu güçle birlikte bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını görmek istiyoruz. Yıldırım Belediyesi’ne İYİ Parti’nin bayrağını dikmek istiyoruz.”

‘MEMLEKET VE GELECEĞİMİZ İÇİN KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESMEK ZORUNDAYIZ’

Serkan Beklen’in ardından kürsüye İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu çıktı.

Türkoğlu, şunları söyledi:

“Çok değerli ilçe başkanlarımız, kurucu il başkanım, belediye meclis üyelerimiz, siyasi partilerimizin konukları, siyasi partilerimizin meclis üyeleri, temsilcileri hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Ferit Gürsoy Yıldırım Belediyesi başkan aday adaylığı açıklamasına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, ayaklarınıza sağlık.

Mikrofon bize düşmüşken bir-iki konuyu dikkatlerinize sunmak isterim. Efendim memleketin içinde bulunduğu durum şu: Ülke ve millet adına hiçbir hassasiyet taşımayan bir iktidarla karşı karşıyayız.

Ben aynı zamanda İnsan Hakları Komisyonu’nun alt komisyonu olan Göç ve Göçmen Uyum Komisyonu’nun da üyesiyim. Üç gün önce Türkiye’de Göç İdaresi Başkanı ve bürokratlarını davet ettik. Komisyona bilgi verdiler. Tek tek anlatmayacağım ama sonucunu söyleyeyim. Ben döndüm, sordum. Hem bürokratlara hem de iktidarın oradaki temsilcisi, komisyon başkanı, Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya. Dedim ki; Millet bu komisyondan bekliyor. Bize şunu söyleyebilir misiniz, kardeşim şu an beş milyon. Sonunda resmi olarak kabul ettiler. Kayıtlı ve kalıcı beş milyon. Kayıpsızla kaçağı bilmiyorlar. Minimum o kadar var. Bak minimum o kadar var. Bunları göndermek için planınız nedir? Yani 28. dönem bitene kadar örneğin bize üç yıl içerisinde iki milyon kişi diyebilecek misiniz? Sonuç? Böyle bir plan yok.

Kıymetli dava arkadaşlarım. Vallahi ve billahi bu milletin, bu devletin, bu cumhuriyetin geleceği adına, iktidardakilerin hiçbir planı yok. Kıpırdatmayacaklar. Anlaşmışlar. Memleket bir göçmen ülkesine dönsün. Memleket Avrupa’ya tampon olacak. Sığınmacı memleketine dönsün. Türk milletinin mahkum edildiği şey açlık, yoksulluk, ve gariplik. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Sonuç şu; Millet, memleket ve geleceğimiz adına göbeğimizi, kendimiz kesmek zorundayız.”

‘YILDIRIM’IN SORUNLARINI BİLİYORUM’

Son olarak adaylığını resmen açıklayan Ferit Gürsoy ise şunları söyledi:

“Verdiğiniz bayrağı, sonuna kadar, gidebildiğimiz noktaya kadar, ilçelerimizin kalelerine, burçlarına yazacağız.

Yıldırım’ın sorunlarını biliyorum. Yıldırım halkını çok iyi tanıyorum. Yıldırım’da nasıl siyaset yapacağımı çok iyi biliyorum. Kimseyle kavga etmeyeceğim. Kimseye düşmanlık belirlemeyeceğim. Kimseyi ayrıştırmayacağım. Benim oy alanım belli, onların oy oranı belli. Her mahallenin ne ihtiyacı varsa, ben yerel siyaset yapacağım. Siyaseti zaten vekilimiz, il başkanımız, onlar yapıyorlar. Biz Yıldırım ile gerek siyaset yapıp gerek halkın gönlünü kazanıp oyuna talip olacağız.

Plan belli. Mahallelerin raporu çıkarılacak, seçmen sayısı çıkarılacak, yönelimi çıkarılacak, analizi yapılacak. İhtiyaçları belirlenecek. Projelerle ilgili basın mensuplarıyla uzun uzun görüştük. Projelerimi anlattım. Yıldırım’ın en büyük sorunlarından bir tanesi trafik. Halkın bir kuruş parasını çöpe atmayacağım.

Din turizmi, kültür turizmi açısından Yıldırım en geniş alana sahip ilçedir ama Biz bunları kullanamıyoruz. Niye?

‘650 BİN NÜFUSU OLAN YILDIRIM’DA BİR TANE OTELİMİZ YOK’

650 bin nüfusu olan Yıldırım’da bir tane otelimiz yok. Beş yıldızlı bir tane otelimiz yok. Gelen misafirleri ağırlayacak, onların Bursa’da kalıp ekonomiye katkı sağlayacağı mekanlar yok. Geliyor, İstanbul’a gidiyor. Kalamıyor. Bebe konfeksiyonu, yine ekonomi anlamında alışveriş yapmak isteyenler, orada ticaret yapmak isteyen kişiler geliyor, işini görüyor, çekiyor ve gidiyor. Kalmıyor. Kalmadığı için de maalesef ekonomi canlanmıyor.

Kentsel dönüşüm büyük bir sorundur. Otopark sorunu, pazar yeri sorunu, kreş sorunu…

‘MADDİ ANLAMDA BİRAZ GÜÇLENEN AİLELER MAALESEF YILDIRIM’I TERK EDİYOR’

Yıldırım’da siyasetin dili değişecek. Yıldırım’da her şeyin değişmesi lazım. Çünkü Yıldırım’da oturup biraz maddi anlamda güçlenen aileler maalesef Yıldırım’ı terk ediyor. Nilüfer’e geçiyor, Osmangazi’ye geçiyor. Bunu sonlandıracağız, size söz veriyorum. Gidenler geri gelecekler. Pişman olacaklar gittiklerine. Yıldırım cennet gibi yer olacak.  Proje çok, açıklayacağız.

Değerli misafirlerim; Güzel bir ekip, iyi bir ilçe başkanı ve arkasında kuvvetli bir yönetim, bir sürü meclis üyesi adaylarıyla birlikte inşallah Yıldırım’da her şeyi değiştireceğiz.

Yıldırım’a yetiştik. Yıldırım’a hep birlikte yetişeceğiz. Yıldırım’da herkes taşın altına elini koyacak, projelerini paylaşacak. Bu anlamda basına çok önemli görev düşüyor. Onların yazdıklarını, sadece okuyup geçmeyeceğiz, değerlendireceğiz. Lafı uzatmak istemiyorum, geldiğiniz için, katıldığınız için, Allah herkesten razı olsun. Hakkınızı helal edin. Başkanımın dediği gibi o burçlara bu sefer İYİ Parti bayrağı dikilecek. Ben inanıyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir