Rusya: ABD, NATO’da ‘safları eşitlemek’ istiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Batılı ülkelerin Ukrayna ordusuna tank ve diğer ağır silahları tedarik etmesinin çatışmayı ağırlaştıracağını, Washington’un buna karşı çıkmasının paradoksal bir şekilde ‘aşikar olanın inkarı’ olduğunu belirtti.

Rusya: ABD, NATO’da ‘safları eşitlemek’ istiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Sputnik’e demecinde Batılı ülkelerin Ukrayna ordusuna tank ve diğer ağır silahları tedarik etmesinin çatışmayı ağırlaştıracağını, Washington’un buna karşı çıkmasının paradoksal bir şekilde ‘aşikar olanın inkarı’ olduğunu söyledi.

Rus diplomat, “Ve genel olarak son zamanlarda hem ABD hem de NATO temsilcilerinin açıklamalarında (yazar George) Orwell’dan pek çok doğrudan alıntı mevcut, ‘Savaş barıştır’ cümlesi kelimenin tam anlamıyla her gün yüksek tribünlerden ve yüksek bürolardan söylenen şeydir. Şimdi de önemli sayıda Abrams tankı gönderme kararından sonra, bunun bir gerilimi tırmandırma olmadığına dair tartışmalar başlıyor. Bu, aşikar olanı reddetmektir” dedi ve şöyle devam etti:

“Amerikalılar bu adımı NATO saflarını, kendi saflarını yeniden düzeltmek, birinci-ikinci hesabı yapmak için attı. Tüm bunlar, bu sorumsuz, hatta aklını yitirmiş politikacıların dünyayı nereye ittiği konusunda giderek artan endişeler yaşayan uluslararası toplumun gözleri önünde bu biçimde uygulanıyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir