Rusya’da tutuklanan ABD’li basketbolcu Brittney Griner’dan haber alınamıyor

WNBA oyuncusu Brittney Griner, Şubat ayı sonunda uyuşturucu suçlamasıyla Rus hükümeti tarafından gözaltına alınmıştı. Ukrayna işgali başlamasından bu yana kendisinden haber alınamayan ve politik suçlu olarak değerlendirilmesinden korkulan Griner için endişe büyüyor.

Rusya’da tutuklanan ABD’li basketbolcu Brittney Griner’dan haber alınamıyor

WNBA’in en başarılı isimlerinden olarak kabul edilen ve sezon bittiği zaman Rus ekibi UMMC Ekaterinburg forması giyen Brittney Griner, Şubat ayı sonunda Rusya’dan ayrılırken havalimanında gözaltına alınmış ve Uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

FIBA Dünya Kupası Amerika Elemeleri için ülkesi Amerika’ya giden 31 yaşındaki basketbolcu, Moskova’daki Sheremetyevo Havalimanı’nda gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana iki olimpiyat madalyalı sporcunun sadece hapishanedeki bir fotoğrafı Rus medyası tarafından servis edildi. Onun dışında Griner’dan başka haber alamayan yakınlarının korkusu büyürken önceki gün temsilcisi bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde CNN International’a katılan Brittney Griner’ın Amerika temsilcisi Colin Allred şu sözleri kullandı; ‘Brittney’in iyiliği için, devam eden bu tür siyasi savaşın bir parçası olmasını istemiyoruz ve haklarına saygı gösterildiğinden, ona erişebildiğimizden emin olmak istiyoruz. Süreci atlatıp, mümkün olduğunca çabuk eve dönmesini istiyoruz.’ dedi.

Ayrıca Griner’ın hangi Rus şehrinde ve hapishanesinde olduğunu bilmediklerini belirten Allred, yıldız basketbolcunun ‘politik suçlu’ olarak görülmesinden korktuklarını belirtti.

Geçen ay başkent Moskova’daki Sheremetyevo Havalimanı’nda gerçekleştirilen aramada, Griner’ın bavulunda kenevirden elde edilen yağ bulunduğu Rusya Federal Gümrük Servisi’nce duyuruldu. Söz konusu suçun 10 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

Yıldız oyuncunun eşi Cherelle Griner, sosyal medyada durumla ilgili duygusal bir paylaşım yaptı. “Seni seviyoruz bebeğim. Bu acıyı anlatacak kelime yok. Canım yanıyor, inciniyoruz. Ailece seni kucaklayacağımız günü bekliyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir