Rusya’dan şoke eden karar: Donetsk’te Google yasaklandı…

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın patlak vermesinden itibaren devreye sokulan yaptırım kararları ve uluslararası şirketlerin Moskova karşısında aldıkları ortak tavır, gündemin en çok konuşulan konularından birisi oldu. Birçok şirket Rusya’dan çekilme kararı alırken bu kez de Rusya Donetsk bölgesi için şaşırtıcı bir karara imza attı…

Rusya’dan şoke eden karar: Donetsk’te Google yasaklandı…

Rus işgali altında olan Donetsk bölgesinde Google’ın yasaklanacağı duyuruldu.

Karar Google’ın, Ukrayna’nın işgal altındaki Donetsk bölgesinde, “Ruslara karşı terör ve şiddeti” teşvik ettiği iddiasıyla alındı.

AÇIKLAMADA ÇOK SERT İFADELER KULLANILDI

Kendini Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ilan eden ve Rusya tarafından tanındığı gün savaşın başlamasına neden olan bölgenin başkanı Denis Pushilin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ukrayna ve batının insanlık dışı propagandası uzun zamandır tüm sınırları aştı. Ortada Ruslara karşı gerçek bir zulüm, yalanların dayatılması ve dezenformasyon var.

Bu bağlamda bilgi teknolojisinin ön saflarında yer alan Google arama motoru, küratörlerinin ABD hükümetinden aldığı emirler üzerine, tüm Ruslara ve özellikle Donbass nüfusuna karşı terörizmi ve şiddeti teşvik ediyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir