‘Sadık Ahmet’ filminin özel gösterimi Merinos AKKM’de gerçekleşti

Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan TRT ortak yapımı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği ‘Sadık Ahmet’ filminin Gala özel gösterimi Merinos AKKM’de gerçekleşti.

‘Sadık Ahmet’ filminin özel gösterimi Merinos AKKM’de gerçekleşti

1947 yılında Gümülcine’de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin birçok hakkının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı siyasi bir mücadele sürdüren Dr. Sadık Ahmet’in hikâyesini anlatan TRT ortak yapımı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği ‘Sadık Ahmet’ filminin Gala özel gösterimi Merinos AKKM’de Osmangazi Salonu’nda gerçekleşti.

Gala gösterisi sonrası bir açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi:

“Bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği olan her bir kişiyi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

“Sadık Ahmet için bir araya geldiğimiz bu anlamlı gün, onun aziz hatırasını yadetmek ve kendisine minnettarlığımızı sunmak için önemli bir fırsat. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun inşallah.

Bu gibi eserlerin özellikle genç nesillerde tarih bilincini oluşturması bakımından son derece önemli olduğunu düşünüyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir