Şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Sheldon Reynolds’tan acı haber

Dünyaca ünlü şarkıcı, söz yazarı, ve gitarist Sheldon Reynolds, hayata veda etti. Reynolds’un ölüm nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Sheldon Reynolds’tan acı haber

ABD’li gitarist, şarkıcı ve söz yazarı Sheldon Reynolds, 63 yaşında hayatını kaybetti. Reynolds’un ölümünü eski Earth, Wind & Fire’dan grup arkadaşı Philip Bailey duyurdu. Bailey, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Sheldon Reynolds’ın ölümüyle ilgili bu haber, onu tanıyan ve onunla çalışan hepimiz için çok üzücü. Sheldon gruba mükemmel bir katkı, harika bir yazar, yapımcı ve gerçekten nazik ve sevgi dolu bir insandı. Özlenecek. Ailesine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

ÜLKE ÇAPINDA FENOMEN HALİNE GELMİŞTİ

Reynolds’ın müzik kariyeri, 1970’lerde R&B sanatçısı Millie Jackson ile başladı. Daha sonra, 1983’te Commodores’un bir üyesi olmadan önce disko ve funk grubu Sun’a katıldı. 1977’deki hitleri “Easy” ve “Brickhouse”, grubu ülke çapında bir fenomen haline getirdi. Reynolds, 1982’de ayrılmadan önce Lionel Richie’nin solisti ve orijinal üyesi olduğu funk ve soul grubunda dört yıl kaldı ve grubun “Nightshift”iyle ilk Grammy ödülünü kazandı. İki yıl sonra Earth, Wind & Fire’a katıldı. Gruptaki süresi boyunca, “Sunday Morning” ile ikinci Grammy’sine aday gösterildi ve grubun en büyük ikinci hit albümü olan 1987’deki “Touch the World” de dahil olmak üzere grubun birçok albümünde çaldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir