Suriye ve Kuzey Irak’a hava harekatı başladı! MSB: Hesap zamanı

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Kuzey Irak’a hava harekatı başladığını duyurdu. MSB’nin açıklamasında, “Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” ifadeleri yer aldı. Harekat kapsamında Suriye ve Irak’ta terör hedefleri vuruluyor.

Suriye ve Kuzey Irak’a hava harekatı başladı! MSB: Hesap zamanı

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!” ifadelerine yer verdi.

Yapılan paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

HAREKATIN ADI: PENÇE KILIÇ HAVA HAREKATI

MSB’den yapılan bir diğer açıklamada, harekatın adının “Pençe Kılıç Hava Harekatı” olduğu vurgulandı ve “Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir.” denildi.

‘SÜLEYMANİYE, KANDİL, SİNCAR’IN VURULDUĞU BİLDİRİLDİ’

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş, harekatın detaylarını canlı yayında anlattı.

Türkeş, “Geniş kapsamlı bir hava harekatının gerçekleştirildiği yönünde ilk bilgiler geliyor” diyerek şunları söyledi:

Hangi unsurların katıldığıyla ilgili net bilgiler ortaya çıkacaktır. Türkiye’de 2 terör saldırısı olmuştu. Gözler Suriye’ye çevrilmişti. Son günlerde MSB dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. İstiklal Caddesi’nde hayatını kaybeden 6 vatandaşın fotoğrafını paylaşmıştı. İlk bilgilere göre Süleymaniye, Kandil, Sincar’ın vurulduğu bildirildi. Bugüne kadar 4 Operasyon gerçekleştirilmişti. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekatı. Derinlikler iki ülkede de ayrı olacaktır. Suriye’nin Kuzeyinde operasyon bölgelerine yakın bölgelerin vurulduğu bilgisi geliyor.

Türk Silahları Kuvvetleri’nin Suriye’de; “Tel Rıfat, Maranez, Derbesiye, Malikiye, Ayn el Arap, Karaçok , Ayn Dagne,” bölgelerine, Irak’ta ise; “Sincar, Süleymaniye, Kandil” bölgelerine hava harekatı düzenlediği bilgisi verildi.

MSB GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI: TAM İSABET…

Milli Savunma Bakanlığı, terör yuvalarının tam isabet ile vurulduğu görüntülerini paylaştı.
MSB’den yapılan görüntülü paylaşımda, “Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor” ifadelerini kullandı.

SURİYE HAVA SAHASI DA KULLANILIYOR

NTV’nin aktardığına göre; harekatta Suriye hava sahasının da kullanıldığı bildirildi.

Rusya’nın kontrolündeki Suriye hava sahası, yıllar sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı.

Operasyonda 50’nin üzerinde F-16, 20’nin üzerinde de SİHA’nın kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

‘SURİYE MİLLİ ORDUSU HAREKATA KARADAN DESTEK OLUYOR’

Gazeteci Güngör Yavuzaslan ise CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada, “Suriye Milli Ordusu harekata karadan destek oluyor” dedi.

‘HAREKAT SÜRPRİZ DEĞİL’

CNN Türk’te açıklama yapan Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay ise şu ifadeleri kullandı:

“Harekat Türkiye için sürpriz değil. ABD Erbil konsolosluğu üzerinden bilgiyi paylaştı. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu kritik ziyaret vardı. G-20. Operasyonun yapılacağız biz Amerika’ya bildirdik. Muhtemelen dedim bir hava harekatı gerçekleşecek. Tahmin ettiğimiz gibi bu süreçte İstiklal Caddesi’ndeki yaşadığımız hain saldırının etkisi çok büyük. İlk ifadelerde de dikkat edersen işin ucu Suriye’nin kuzeyine dayandı.

Ayn El Arab, Arfin, Münbiç çok konuşulan bölgelerdi. Burada çok kirli yapılanmalar var. Terör hadisesi giderek kümeleniyor, tedbir almak lazım diyoruz. Samimiyet aradığımız ülkeler terörü destekleyen, siyasi süreç izliyorlar. Türkiye asla seyirci değil. Ortaya çıkan bir harekat var. Terör örgütüne çok büyük darbe. Burada bir harekat olursa Suriye Milli Ordusu’nun önemli bir rol oynayacağını söylemiştik ki baktığımızda süreç böyle işliyor. Bizim burada amacımız terör örgütleriyle mücadele. Biz burada harekatı büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Gerekli ülkeleri de uyarıyoruz. Sayın Çavuşoğlu’nun şu cümlesini hiç unutmam, ABD ile karşı karşıya gelme ihtimaliniz var mı sorusuna ” Biz burada terörle mücadele ediyoruz. Burada mücadele ederken biz terörün yanında kim var diye bakmayız.” demişti. Bu sözün şu an tesir ettiğini görüyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir