Sean Penn’den yapay zeka açıklaması: İnsanlık ayıbı

Ünlü aktör Sean Penn, yapay zeka ile senaryo yazılmasıyla ilgili “Yapay zeka kullanımı konusundaki ısrar bana insanlık ayıbı gibi geliyor” diyerek, grevde olan Hollywood senaristlerinin yanında olduğunu açıkladı.

Sean Penn’den yapay zeka açıklaması: İnsanlık ayıbı

Dünyaca ünlü ABD’li aktör Sean Penn, katıldığı 76’ncı Cannes Film Festivali’nde yaptığı açıklamada grev kararı alan Hollywood yazarlarını savundu. Çalışma koşulları ve adaletsiz maaş nedeniyle grev yapan Senaristler Birliği’nin (WGA) grevine destek veren Oscar ödüllü oyuncu, yazarlarla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

NTV’de yer alan habere göre; yeni filmi Black Flies’ın (Kara Sinekler) gösterimi için Cannes Film Festivali’ne katılan 62 yaşındaki oyuncu, “Sektör çok ama çok uzun süredir yazarları, oyuncuları ve yönetmenleri altüst ediyor” dedi.

Hollywood senaryolarının yazımında yapay zeka kullanılabileceği tartışmaları üzerine de yorum yapan Penn, “Yapay zeka kullanımı da dahil ortaya atılan pek çok yeni kavram var. Ve bu konudaki ısrar bana insanlık ayıbı gibi geliyor” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir