Seçimlerde görev almışlardı… Sandık görevlisi ücretleri belirlendi

Türkiye’de merakla beklenen seçimler sonunda bitti. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde binlerce sandık görevlisi sahalarda çalıştı. Seçimlerin bitmesinin ardından gözler sandık görevlisi ücretlerine çevrildi. Seçimde görev alanlar dikkat! Sandık görevlisi ücretleri belirlendi. Ödemeler o tarihler arasında yatırılacak. Peki sandık görevlilerinin ücretleri ne zaman yatacak? 2023 sandık görevlisi ücretleri ne kadar? İşte detaylar haberimizde…

Seçimlerde görev almışlardı… Sandık görevlisi ücretleri belirlendi

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından gözler sandık görevlisi ücretlerine çevrildi. Seçimlerde binlerce sandık görevlisi sahada çalışırken ücretlerin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.

Vatandaşlar ‘Sandık görevlilerin ücretleri ne zaman yatacak? 2023 sandık görevlisi ücretleri ne kadar?’ sorularını araştırıyor. Seçimde görev alanlar dikkat! Sandık görevlisi ücretleri belirlendi. Ödemeler o tarihler arasında yapılacak.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. Genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor. 2019 yılında yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri şöyleydi;

Başkan ve Üyeler: 261,00 TL

Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

2023 sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı henüz bilinmiyor. Sandık görevlisi ücretleri, önceki seçimde de olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap ile verilecek. Ödemeler elden yapılmayacak. Sandık görevlisi ücretlerinin kimlik ibrazı yoluyla bankalar aracılığıyla yapılması bekleniyor.

MÜŞAHİTLER PARA ALACAK MI?

Sandık işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirlediği, oy kullanma, sayım – döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkiliye “gözlemci” veya “müşahit” denmektedir.

Müşahitlik resmi bir görev değildir ve tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitlere para ödemesi yapılmaz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir