Sedat Kızılcıklı neden DEVA’ya geçti?

22. ve 23. Dönem AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, DEVA Partisi’ne katılmış, Kızılcıklı’non rozetini de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan takmıştı. Bu gelişme siyasi gündemde büyük ses getirdi. Peki Sedat Kızılcıklı’nın istifa edip DEVA’ya geçmesinin arkasından sebep neydi?

Sedat Kızılcıklı neden DEVA’ya geçti?

22. ve 23. Dönem AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, DEVA Partisi’ne katıldı.

Sedat Kızılcıklı’ya rozetini DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan parti genel merkezinde haftalık basın toplantısının ardından taktı.

Eski AK Pati Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’ya partide, Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin’in yardımcılığı görevi verildi.

Çok ses getiren bu gelişmenin nedenlerini enBursa’dan Cennet Cankılıç bugünkü köşesine taşıdı.

Cankılıç’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

AK Parti Bursa teşkilatlarında bilinen, tanınan Kızılcıklı’yı Babacan’ın yanında gören DEVA’lılar şok olduğu gibi, bu haber kısa sürede medyada ilk gündem maddesi olarak yer aldı.

Tabii ki ikinci şoku da AK Parti camiası yaşadı.

Kaldı ki, uzun süre AK Parti içinde sessizliğini koruyan Sedat Kızılcıklı daha 22 Mart’ta Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski milletvekillerine verdiği akşam yemeğine katılmıştı.

****
Peki Kızılcıklı neden istifa etti?

Dün bu haberin hemen ardından kendisini aradım.

Önce ulaşamadım. Sonra kendisi beni aradı ve süreci anlattı.

“Geçen hafta genel merkezden aradılar ve “Genel Başkanımız sizinle görüşmek istiyor, partiye davet edecek. Biz sizi arayacağız” dediler. Sonra arandım ve 4 gün önce Teşkilat Başkanı Yardımcısı Sadullah Ergin davet etti ve genel merkez binasında görüştük. Dün de arayarak bugün için genel merkezdeki toplantıya davet ettiler ve ben de gittim Genel Başkan rozetimi taktı”.

Neden istifa ettiğine dair de şu açıklamayı yaptı:

“Zaten uzun süredir AK Parti’nin liyakat, adalet ve ekonomi politikaları uygulamalarından rahatsızdım. Ciddi sıkıntılar içeriyordu. Biliyorsunuz ben ekonomi üzerine yorumlar yapıyorum. Bu rahatsızlıkları da sürekli dile getirdim. Ülkemin geldiği noktada da artık bu partide katkı koyamayacağımı anladım, siyasi hayatıma artık burada devam etmek istiyorum.”

Ali Babacan’la olan dialoğu konusunda da şunları söyledi:

“Ali Babacan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı iken birlikte çalışma imkanı elde ettik. O dönemki çalışmaları ve yaptığı katkı ortada. Kendisiyle iyi görüşürüz. Dostluğumuz sonraki süreçte de devam etti, böyle bir davet gelince de sıcak baktım”.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir