Sel suları 2. kattaki daireye girdi!

Ankara’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Selin vurduğu Ankara’dan şaşkına çeviren görüntüler de geldi. Sağanak yağmur yağışı sonrası bir apartman dairesinde biriken sular balkondan taştı. Ayrıca Gazi Mahallesi Alt Geçidi’ni su bastı. Öğle saatlerinde başlayan dolu ve sağanak yağmur yağışı kentin pek çok noktasında hayatı olumsuz etkiledi.

Sel suları 2. kattaki daireye girdi!

Başkentte öğle saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ile beraber yer yer dolu yağdı. Sağanak nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı.

7357614110d199145c1b41d582f2678b

Belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Semt pazarları yağmurdan etkilendi. Kızılay’da da aynı şekilde su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, “Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

8aa4cd95ae8c563dec73c422e8aaa23c

ŞAŞKINA ÇEVİREN GÖRÜNTÜ

Ankara’daki sağanaktan şaşkına çeviren görüntüler de geldi. Yenimahalle ilçesi Şentepe Mahallesi’nde sağanak yağmur yağışı sonrası bir apartmanı su bastı.

ALT GEÇİTLER GÖLE DÖNDÜ

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Emniyet Mahallesi’nde bulunan Gazi Mahallesi Alt Geçidi’ni su bastı. Köprü ulaşıma kapatılırken, trafik durma noktasına geldi. Göle dönen alt geçitte de itfaiye erleri tarafından su tahliyesi işlemlerine başlandı. Öte yandan, su basan alt geçitte can ve mal kaybı yaşanmadı.

SAĞANAK, ANKARA’DA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ankara’nın merkez ilçelerinde kısa süreli yaşanan dolu ve sağanak yağmur yağışı ile cadde ve sokaklarda geniş su birikintileri oluştu. Ana arterlerde araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, vatandaşlar kapalı alanlarda yağışın durmasını bekledi.

Alt geçitlerde biriken su birikintileri trafiği aksatırken, bazı dükkan ve alışveriş merkezlerini su bastı. Cadde ve yollarda biriken su birikintilerinin tahliyesi için ilçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir