Selçuk Türkoğlu, Bursa’nın sorunlarını TBMM’ye taşıdı

İYİ Parti Bursa milletvekili Selçuk Türkoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Bursa’nın sorunlarını Meclis’e taşıdı. Türkoğlu konuşmasında, “Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri Bursa’nın yönetilememe sorunu artık iyice belirginleşti. Şehrin neresini tutsanız elinizde kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Türkoğlu, Bursa’nın sorunlarını TBMM’ye taşıdı

İYİ Parti Bursa milletvekili Selçuk Türkoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Bursa’nın sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Türkoğlu şunları söyledi:

‘BURSA, KELİMENİN TAM ANLAMIYLA ÖKSÜZ BIRAKILDI’

Sayın Başkan, muhterem milletvekilleri; ben Bursa Milletvekiliyim, beni bu yüce Meclise temsilci olarak gönderen Bursalı hemşehrilerimizin gözü, kulağı, sesi olmam gerektiğinin de farkındayım. O nedenle bugün sizlere yıllar yılı kaderine terk edilen, kelimenin tam anlamıyla öksüz bırakılan ve tüm zamanların en hazin sahipsizliğini yaşayan Bursa adına seslenmek istiyorum.

‘BURSA OVASI’NIN YERİNDE YELLER ESİYOR’

Şair Orhan Veli, bugün yaşasaydı: “Gemlik’e doğru denizi göreceksin/Sakın şaşırma.” demez, “Bursa’ya doğru betonu göreceksin/sakın şaşırma.” derdi. Neden mi? Dünyanın “yeşil Bursa” diye bildiği güzelim Bursa, gri Bursa oldu da ondan. Yeşilin yüzlerce tonuna sahip Bursa Ovası’nın yerinde yeller esiyor.

‘ULUDAĞ, ÜÇ VAKTE KADAR İMARA AÇILACAK’

Herkesin hayallerini süsleyen Uludağ, Alan Başkanlığına teslim edilerek millî park bölgesi üç vakte kadar imara açılacak. Her geçen gün kirlenen denizimizde balıkların nesli tükendi, göllerimiz kurumaya yüz tutuyor.

‘EVLİYA ÇELEBİ BUGÜN YAŞASAYDI ‘VELHASIL BURSA SUSUZ KALDI’ DERDİ’

Velhasıl “Bursa sudan ibarettir.” diyen Evliya Çelebi bugün yaşasaydı velhasıl “Bursa susuz kaldı.” derdi. Hayat iksirimiz Uludağ’dan şehre akan, barajları besleyen derelerin, ırmakların, pınarların kurumasına, yeraltı ve yer üstü sularının hunharca tüketilmesine yıllarca göz yumuldu da ondan.

‘BURSA YÜZYILIN SAHİPSİZLİĞİNİ YAŞIYOR’

Peki, bütün bunlar neden oluyor? Bursa ne yazık ki yüzyılın sahipsizliğini yaşıyor da ondan. Alinur Aktaş Başkanlığında en vizyonsuz, en iş bilmez hizmet dönemini yaşayan Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri Bursa’nın yönetilememe sorunu artık iyice belirginleşti. Şehrin neresini tutsanız elinizde kalıyor. Büyükşehrin hangi projesine el atsanız milletin yararına olmayan bir tabloyla karşı karşıya kalıyorsunuz.

‘DEPREMLE İLGİLİ BİR ACİL EYLEM PLANI BİLE YOK’

3,5 milyonluk şehrin depremlerle ilgili bir acil eylem planı bile yok. Nilüfer Çayı zehir akmaya devam ediyor, yetkililer de bakıyor, seyrediyor. Basın Yayın Daire Başkanlığının 120 milyon liralık bütçesi olmasına rağmen aynı kapsamdaki işler için Büyükşehir Kültür AŞ’den 100 milyon lira daha alıyor, kullanıyor ve tasarruf tedbirlerine rağmen hiçe sayılarak sadece reklama 450 milyon lira veriliyor.

Hasta garantili şehir hastanesi ve bu şehir hastanesine gidecek 6 kilometrelik raylı sistem tam 2 şehir hastanesi bedeline yapılıyor. Kentin geleceğini ilgilendirecek taahhüt edilmiş 1/100.000’lik plan yani şehrin anayasası, 2040 planından kimsenin haberi yok.

‘TRAFİK SORUNU İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELDİ’

Dünyanın en pahalı stadını Bursa’da yapmayı beceren Büyükşehir Belediyesi bu anlamda 1 katrilyonluk statla ve bitmeyen statla tarihe geçti. Yüksek hızlı tren projesi kara tren projesine döndü. Türküde diyor ya “Kara tren gecikir belki hiç gelmez.” 2016’da temeli atıldığında biz Bursa’dan Ankara’ya iki saat on dakikada gelecektik. İki yıl içerisinde trafik sorunu bitecekti güya; içinden iyice çıkılmaz hâle geldi.

Bakın, çok spesifik ve son bir örnek: Bursa’nın en son kalan yeşil ovasında bir yer var; Samanlı bölgesi, burası aynı zamanda ova koruma alanında birinci sınıf tarım alanı ve taşkın bölgesi ve buraya bu kadar engele rağmen bir yandaşa yine…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

‘BURSA SICAK SU VE SAĞLIK ŞEHRİ OLACAKTI’

YÜKSEL SELÇUK TÜRKOĞLU (Devamla) – Rant esaslı lojistik merkez diye orayı da betona döndürdüler. Bursa kaplıca şehriydi değil mi? Bursa sıcak su ve sağlık şehri olacaktı. 80 derece sıcak suyun olduğu, adı da “Sıcaksu mevkisi” olan yere şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz? TOKİ’den 700 daire, 92 dükkân. Zeytinlikler maden ocaklarına kurban
ediliyor çıkan en son yasayla. Marka değerlerimizi Bursa olarak bir bir kaybediyoruz.

‘ÇARŞAMBA SEMTİNDE ‘ŞAM’ KISMI KALDI ARTIK’

Bursa’da şu an 250 binin üzerinde sığınmacı var. Bursa’nın en köklü ve en eski Çarşamba semtinde -Şam kısmı kaldı artık gettolar oluştur. 17 tane sanayi bölgesi yetmezmiş gibi, bütün tarım arazileri ranta kurban ediliyor; Bursa bu hâlde. Heyetinizi saygıyla selamlıyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir