Sergio Ramos’un adı İnegölspor ile nasıl anıldı?

PSG ile sözleşmesi sona eren İspanya Milli Takımı ve Real Madrid efsanesi Sergio Ramos’un ismi, İnegölspor ile anıldı. Dünyaca ünlü internet sitesi Transfermarkt’ta yer alan iddia sonrası kulüpten açıklama geldi.

Sergio Ramos’un adı İnegölspor ile nasıl anıldı?

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi savunmacılarından biri olan Sergio Ramos’un ismi, Transfermarkt adlı internet sitesinde İnegölspor ile anıldı.

Sitede yer alan iddiaya göre PSG ile sözleşmesi sona eren 37 yaşındaki futbolcuyla Beşiktaş ile beraber İnegölspor ilgileniyordu ve bu transferin gerçekleşme olasılığı yüzde 43’tü. Ancak İnegölspor’un bu ilgiden haberi olmadığı gibi yer aldığı 2. Lig’de de yabancı futbolcu oynatmak yasak.

Peki Sergio Ramos hakkındaki İnegölspor iddiası Transfermarkt’ta nasıl ortaya çıktı?

Özellikle futbolcuların piyasa değerleri konusunda otorite konumunda bulunan Transfermarkt adlı internet sitesinde, üyelere açık bir forum bölümü bulunuyor. Siteye üye olan kullanıcılar burada transferler ve oyuncularla ilgili konularda giriş yapabiliyor. Transfermarkt da bu forumda girilen veriler ve gösterilen kaynaklar üzerinden transfer söylentisi ve bu söylentinin gerçekleşme ihtimalini hesaplayarak yayınlıyor. Sergio Ramos’un İnegölspor ile olan transfer söylentisinin de bu şekilde ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Haberglobal’de yer alan habere göre İnegölspor Başkanı Osman Sevim’in de Sergio Ramos transferinden haberi yok. Konu üzerine açıklama yapan Sevim; “Biz de şaşkınız” dedi.

Sevim, “Sergio Ramos ile İnegölspor’un adının yan yana gelmesi bizi çok mutlu etti. Gönül isterdi ki dünyaca ünlü bir futbolcuyu İnegölümüz’de hemşerilerimize izletelim. Ama bu mümkün değil. Oynadığımız ligde kurallar gereğince yabancı oyuncu oynatamıyoruz. Ancak Sergio Ramos’u memleketimizde ağırlamak isteriz. Bu transfer söylentisi bile bizi mutlu etti. Hedefimiz İnegölspor’u önce 1. Lige sonra Süper Lig’e çıkarmak. Ondan sonra da dünya ünlü futbolcuları kadromuzda görmek istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir