Sezgin Tanrıkulu: Kılıçdaroğlu aday olarak açıklanacak

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Büyük bir aksilik olmadığı sürece Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı olarak açıklanacak. 13 Şubat’ta veya bir kaç gün sonra olabilir” dedi.

Sezgin Tanrıkulu: Kılıçdaroğlu aday olarak açıklanacak

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programının konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın adayı olacağını belirterek şunları söyledi:

“Bu ittifakın ana gövdesini CHP oluşturdu. Masadaki her siyasi parti bu birlikteliğe aynı oranda güç kattı. Önemli olan siyasi partilerin güçleri değil, bu birlikteliğin kendisidir. Diğer siyasi partilerin genel başkanları ve tabanları da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda bir fikre sahiptir. Büyük bir aksilik olmadığı sürece genel başkanımız 13 Şubat’ta Millet İttifakı’nın adayı olarak açıklanacak.13 Şubat’ta veya bir kaç gün sonra olabilir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda belirleyeceklerini duyurmuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir