Soğanlı soğansız tartışmasını bitirecek menemen tarifi

Yer yüzünde menemen sevmeyen yoktur. Yumurta, sucuk, kaşar ve hatta bazı yörelerde de maydanoz katılarak hazırlanan menemenin soğanlı mı soğansız mı tartışmasını bitirecek menemen tarifi. Yemeğin lezzetini 5’e katlıyor.

Soğanlı soğansız tartışmasını bitirecek menemen tarifi

Türkiye yumurtanın en çok tüketildiği ülkeler arasında yer alıyor. Yumurtaya bağlı olarak menemen de çok tüketiliyor. Menemen yaparken bilmeniz gereken bir aşçılık sırrı var. Bu sayede menemen daha lezzetli olurken hazımsızlığı da bitiriyor. Çok sayıda kişinin bayılarak tükettiği menemeni besin değerini öldürmeden ve çok daha lezzetli yapmak mümkün.

MENEMENİN LEZZETİNİ ARTIRAN SIRLI MALZEME

Çok sayıda kişi bilmek ya da rahatsız olur ama menemenin lezzetini artıran malzemelerden biri kimyondur. Hazırladığınız menemene kimyon katarsanız hem sindirimi kolaylaşır hem de nefis bir kokuyla tat ortaya çıkar.

Soğanlı soğansız tartışmasını bitiren menemen. Kimse lezzet kattığını bilmiyor! Bir kaşık eklemelisiniz

İşte tüm detayları ve püf noktasıyla menemen yapılışı:

Tabii ki, nefis bir menemen tarifi verelim. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz harika bir menemen tarifi:

Malzemeler:

– 2 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 büyük soğan, doğranmış
– 2 yeşil biber, doğranmış
– 3 domates, rendelenmiş veya doğranmış
– 4 yumurta
– Tuz ve karabiber
– Pul biber (isteğe bağlı)
– Taze nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:

1. Derin bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

2. Soğanlar yumuşadığında yeşil biberleri ekleyin ve biberler de yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

3. Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Bu aşamada tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz.

4. Domatesler iyice piştikten sonra ortasını açarak yumurtaları kırın. Yumurtaları menemenin içine karıştırmadan önce birkaç dakika pişirin.

5. Yumurtaları karıştırmadan önce tavanın kapağını kapatın ve yumurtaları istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Eğer yumurtaları daha sulu istiyorsanız kapağı daha erken açabilirsiniz.

6. Menemeni ocaktan alın, üzerine taze nane veya maydanoz gibi taze otlar serpin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun! Bu nefis menemen tarifi ile güzel bir kahvaltı veya brunch yapabilirsiniz.

Soğanlı soğansız tartışmasını bitiren menemen. Kimse lezzet kattığını bilmiyor! Bir kaşık eklemelisiniz

MENEMEN YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN 3 PÜF NOKTA

Menemen hazırlarken bilinmesi gereken en ince püf noktaların detayları haberturk.com sitesinde yer verildi. işte HaberTürk’ün aşçılarının verdiği tarife göre menemenin püf noktaları:

*Eğer menemeni soğanlı yapacaksanız; en başta biberlerle beraber ince ince doğranmış bir soğanı da malzemelere eklemelisiniz.

*Kaşarlı istiyorsanız menemenin yumurtası pişmeye yakın kaşar rendesinin tamamını menemenin üzerine boşaltın ve tavanın üzerini de bir kapakla kapatıp 1 dakika ateşte ve 1 dakika da ocağı kapatıp bekleterek pişirin.

*Sucuklu menemen yapmak isterseniz de biberden sonra yarım ay şeklinde dilimlenmiş sucukları ekleyip pişirmelisiniz. Sonra sırayla domates ve yumurta eklenebilir.

MENEMENİN LEZZETİNİ ARŞA ÇIKARAN TÜYO!

sabah.com.tr tarafından hazırlanan menemen tarifinde aşçının notu olarak şu ifadelere yer verildi:

Yumurta miktarı menemenin hafif sulu olmasını sağlayacak şekilde ölçüye göre ayarlanmıştır. Eğer siz menemeni daha katımsı bir formda seviyorsanız yumurta miktarını artırabilir ya da domates miktarını azaltabilirsiniz. Bu tarifi kahvaltı harici diğer öğünlerde hazırlamak istiyorsanız, 1 diş sarımsak ve soğan kullanabilirsiniz. Bu iki malzeme genel olarak kahvaltı öğününde tercih edilmese de buradaki seçim sizin zevkinize kalmış. Tarif aşamalarında paylaşmadık fakat servis önerisi olarak burada bir püf noktadan bahsedebiliriz. İsterseniz menemeni servis aşamasında üstüne ince kıyılmış maydanoz ekleyerek de servis edebilirsiniz. Tarif listesine ek olarak zevkinize göre ek baharatlar ekleyebilirsiniz. Kullanacağız baharatlar tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Menemen yaparken özellikle margarin kullanmamaya dikkat edin. Biz bu tarifi tereyağı ile hazırladık fakat evde tereyağı bulunmuyorsa zeytinyağı tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir