Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya, üçlü mutabakatın gereklerini yerine getiriyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, iki ülkenin Türkiye ile imzalanan üçlü mutabakat muhtırasının gereklerini yerine getirdiğini savundu.

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya, üçlü mutabakatın gereklerini yerine getiriyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bükreş’te düzenlenen NATO Dışişleri toplantısının ilk gününün ardından değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mutabakat muhtırasının önemine vurgu yapan Stoltenberg, İsveç’in terörle mücadele için anayasa değişikliği yaptığını, somut adımlar attığını belirtti.

Türkiye ile kalıcı mekanizma kurulduğunu hatırlatan Stoltenberg, Türkiye’nin iadesini istediği isimler konusunda kararın yargı organları tarafından verileceğini belirtti.

UKRAYNA’YA PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ TEDARİKİNİ DÜŞÜNÜYOR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ülkeleri dışişleri bakanlarının ilk günkü toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ittifak ülkelerinin Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemlerinin olası tedariki konusunu ele aldıklarını söyledi.

Stoltenberg, “Şu anki tartışmalarımız, Patriot gibi yeni sistemlerin nasıl sağlanacağı ile ilgili. Ancak aynı zamanda, daha önce tedarik edilen sistemlerin etkili ve işlevsel olduğundan emin olmakla da ilgili“ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir