Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görevi Vahit Kirişci’den devralıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görevi Vahit Kirişci’den devralıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görevi Vahit Kirişci’den devralıyor

Tarım ve Orman Bakanı görevini Vahit Kirişçi’den alan İbrahim Yumaklı, “Dışa bağlı olduğumuz konuları yerli ve milli olma konusunda çok zorlayacağız.” mesajını verdi.

İbrahim Yumaklı, bakanlık görevini törenle Vahit Kirişci’den devraldı.

Vahit Kirişçi görev süreciyle ilgili şu açıklamaları yaptı: 

“Birkaç hususun altını çizmek istiyorum. 15 ayını geride bıraktık görevimizin. Bakanlar oturduktan sonra tekrar sahibine iade edilecek yerlerdir, oturan her insan yerinden kalkacaktır. Kinden rabbimize sığındık demiştik. Üzerinden 15 ay geçti. 21 iktidarında zorlukları aşmak cumhurbaşkanımız liderliğinde vuku buldu. Rusya Ukrayna savaşı başlamıştı. Öncesinde 2 yıl süre ile dünya gündemini meşgul etmişti. Sayın cumhurbaşkanımızın izlediği diplomasi sayesinde adına tahil koridoru dedik ama güvenlik koridoruna dönüştü. Bir nefes aldık bu sayede. Sel ve taşkınların üstesinden geldik derken tüm zamanların en büyük felaketi, depremi 11 ilimiz yaşamış oldu. Tamamı 15 ay içinde olan olağanüstü dönemi geride bıraktık. Aslı olanın tarımla ilgili gıra konusunda bulunurluk olduğunu, aksiyonlar almamız gerektiğini belirtmiştik.

Tarsim gibi önemli mevzuatlar kazandırılmıştı. Bu mevzuatlara öğrencilik yıllarımdan planlı tarım ne zaman vuku bulacak diye düşündük. Siyaset cenahı bunu istismar etti. Planlı tarımla ilgili kıymetli mevzuat da bakanlığımıza kazandırılmış oldu. Orman tarafı da vardı. Pek çok düzenleme burada yer aldı. Bu ülkenin şehitlerine rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Orman yangınlarında hayatını kaybedenlere şehitlik verilmiş oldu.

Fevkalade süreçlerin devamında böyle bir noktaya gelmiş olmamız önemli. Sayın cumhurbaşkanımız bize güvendi, Halel gelmemesi için çalışmalarımızı titizlikle sergiledik. Üzdüklerimiz de olmuştur. Bu millete hizmet etmek bir insana, bu ülkenin evladına bahşedilecek en büyük bahtiyarlıktır. Kahramanmaraş milletvekilliğine de mazhar olduk. Annemin babamın mezarının olduğu şehirdir Kahramanmaraş. Kahramanmaraş bizlere verdiği oy oranı ile deprem yaşamış iller ve büyükşehirler içinde birinci sırada yer aldı. 8 vekilin olduğu Kahramanmaraş’ta 6 milletvekili cumhur İttifakı’ndan seçilmiş oldu. Bakanımızın başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Ciddi bir mesafe kaydedildi. Yetkin bir ekip halihazırda var. Eksik işlerimizi de tamamlayarak 29 Ekim 2023’te yeni yüzyıla başlayacağız. Kabinenin tamamının muvaffak olacaklarını, tarım ve orman bakanımızın bu hizmetleri eksiksiz yerine getireceğine inanıyorum”

Bakan Yumaklı’nın açıklamaları şöyle: 

“Bayrağı devralacağım bakanımla çok başarılı bir süreç geçirdik. Pek çok hayati projeyi de başlattık. Bundan sonra de bize düşen projeleri tamamlamak ve yenilerini eklemektir. Küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara, savaşlara kadar bu süreçler ‘yeni normal’ olarak adlandırıldı.

Yol haritamız bellidir. Yapısal reformlarımızı hayata geçireceğiz. Dışa bağlı olduğumuz konuları yerli ve milli olma konusunda çok zorlayacağız.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir