TBMM’de gerginlik: ‘Cumhurbaşkanı EYT’lilerden hiç hazzetmiyor’

TBMM’de devam eden görüşmelerde söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, EYT sorununu bir kez daha gündeme getirdi.

TBMM’de gerginlik: ‘Cumhurbaşkanı EYT’lilerden hiç hazzetmiyor’

TBMM’de devam eden görüşmelerde söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, EYT sorununu bir kez daha gündeme getirdi.

Öztürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Komisyon görüşmeleri sırasında Kızılay temsilcisi, kurumlar açısından bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğu konusunda ikna etmeye çalıştı, bazı gerekçeleri de makul bulunda ama Kızılay için yapılacak düzenlemeye, yönetimi tamamen iktidar tarafından belirlenen Maarif Vakfının eklenmesi, asıl gayenin Kızılay değil, Maarif Vakfı olduğunu turnusol kâğıdı gibi ortaya çıkardı.

Bu arada, söz, emeklilerden açılmışken son dönemlerde ardı ardına yapılan zamlardan en çok etkilenen kesimlerin başında emekliler geliyor. Bugün hâlâ, 2000 yılı öncesi emekli olduğu için 1.600 lira maaşla yaşamaya çalışan emeklilerimiz var, bu vatandaşlar intibak yasası bekliyor. Son beş yılda, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden vatandaşlarımızın sayısı 2 kat artmıştır; tabii ki bunlar kayıtlı olanlar, kayıtlı olmayan, bilinmeyenler çok daha fazla.

Bir de Sayın Cumhurbaşkanının hiç hazzetmediği bir grup var; kamuoyunda “EYT’li” olarak bilinen, sigorta prim süresi dolduğu hâlde yaş sınırına takıldıkları için emekli olamayanlar. Ne diyor bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı? “Hem emekli olup hem de gidip çalışıp ücret alacaklar. Çift dikiş olmaz.” “Çift dikiş olmaz.” diyorsunuz ama çifter çifter yönetim kurulu üyelikleri verdiğiniz, aralarında aylık gelirleri 200 bin liranın üzerine çıkan imtiyazlı grubu da siz atıyorsunuz. Emeklilikte bir nebze rahat etmek için 3600 gösterge almak isteyen kamu görevlilerini siz oyalıyorsunuz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir