Teksas’tan sert çıkış: Benziklik satılamaz

Bursaspor taraftar gruplarından Teksas, kulübün Soğanlı Mahallesi’nde bulunan akaryakıt istasyonu ve 10 adet bağımsız bölümden oluşan işyerlerinin icradan satılığa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Teksas’tan sert çıkış: Benziklik satılamaz

Bursaspor taraftar grubu Teksas, ‘Benzinlik Satılamaz!’ başlıklı bildiri yayımladı.

Teksas tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bursaspor’umuza ait olan ve Soğanlı, Avrupa Konseyi Bulvarı üzerinde bulunan benzinlik arazisi ile arazi üzerinde bulunan akaryakıt istasyonu ve 10 dükkanın Ziraat Bankası’na olan kredi borcu nedeni ile alelacele ve üstelik güncel değerinden hayli düşük bir bedel ile icradan satışa çıkarılmasını kabul etmiyoruz.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a, iki buçuk yılı ödemesiz 9 yıllık borç yapılandırması ile kolaylık sağlayan ve 8,4 milyar TL’yi bulan finansman desteği sunan Ziraat Bankası ve diğer bankaların, kulübümüze dönük bu umursamazlığı kabul edilemez. Spora desteği ‘Milli görev’ olarak niteleyen bir kurum, bu görevi yalnızca belirli kulüpler için icra ediyorsa, o kurumun milletin tamamına hitap ettiği söylenemez.

Bu hususta, Yönetim Kurulumuz açıklama yapmalı ve cesurca gerekli adımları atmalıdır. Önceki dönem Ziraat Bankası Yönetim Kurulu’nda yer alan Sayın Faruk Çelik, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ve sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere Bursa’mızı temsille yetkili herkesi de bu meselede bizlerin sesi olmaya ve kulübümüzün mevcuttaki tek taşınmazının satışını durdurmaya davet ediyoruz.

Görevde olduğu dönemde bu ipoteğe ve satışa sebep gösterilen krediyi çeken ve bu kredide şahsi kefaleti bulunan eski Başkan Ali Ay da üzerine düşeni yapmalıdır.

Bursa’mızın birleştirici unsuru Bursaspor’umuzun geleceği adına oldukça önemli olan bu konuda gerekli aksiyonu almayanlar ve Bursa’nın en büyük değerine dönük bu çifte standardı ortadan kaldıramayanlar, bu kenti temsil kabiliyetine ve kudretine sahip olamazlar.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir