Threads hesabı ve verileri nasıl kalıcı olarak silinir?

‘Threads Instagram’ uygulaması kullanıma açıldı. Peki Threads hesabı nasıl silinir? Threads hesap kapatma ve hesap dondurma işlemleri nasıl yapılır?

Threads hesabı ve verileri nasıl kalıcı olarak silinir?

Meta’nın Twitter’a rakip olarak geliştirdiği Threads uygulaması kullanıma açıldı. İlk iki saatte iki milyonu aşkın üye kaydına ulaşarak hızla popülerleşen sosyal medya platformuna Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor. En azından şimdilik bağımsız bir şekilde profil oluşturamıyorsunuz.

Threads hesabını bir hevesle oluşturan fakat daha sonra uygulamayı kullanmaktan vazgeçen kullanıcılar, “Threads hesabı nasıl silinir? Threads hesap kapatma ve dondurma nasıl yapılır?” yöntemlerini araştırıyorlar. Threads’ten ayrılmak, kaydolmak kadar kolay değil ancak yine de birkaç yöntemi bulunuyor.

THREADS HESAP KAPATMA – THREADS NASIL SİLİNİR?

Threads uygulaması Instagram ile bağlantılı olduğu için, hesabınızı kalıcı olarak silemiyorsunuz. Uygulamanın destek sitesinde paylaşılan bilgiye göre, Threads profilinizi ve verilerinizi silmek için Instagram hesabınızı silmeniz gerekiyor.

Eğer Instagram hesabınızı silmek istemiyorsanız, Threads hesap silme yöntemi şu an için maalesef yok. Fakat iyi haber şu ki, profilinizi geçici olarak kapatabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, hesabınız hala var olmaya devam ederek ama paylaşımlarınızı, beğenilerinizi, takipçilerinizi ve diğer verilerinizi kimse göremez.

Threads hesabı ve verileri nasıl kalıcı olarak silinir?

THREADS HESABI DONDURMA

Profilinizi devre dışı bırakırsanız, gönderileriniz ve başkalarının gönderileriyle etkileşimleriniz, siz yeniden etkinleştirene kadar görünmez. Threads profilinizi devre dışı bırakmak, Threads verilerinizi silmez veya Instagram hesabınızı etkilemez. Ayrıca profilinizi haftada sadece bir kez devre dışı bırakabilirsiniz.

Threads hesabını dondurmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Threads uygulamasını açın ve profilinize girin.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayarak ayarları açın.
  • Ardından Hesap bölümüne girin ve “Profili dondur” butonuna tıklayın.
  • Sonraki aşamada alttaki “Threads profilini düzenle”ye tıklayın ve “Dondur”a basın.

Instagram hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, Threads profiliniz de devre dışı bırakılır. Öte yandan profilinizi devre dışı bırakmak istemiyorsanız ancak gönderilerinizi kimin görebileceğini değiştirmek istiyorsanız, Instagram’da olduğu gibi profilinizi özel olarak ayarlayabilir veya birinin profilini engelleyebilirsiniz.

‘Threads Instagram’ uygulaması ileride kullanıcılara bağımsız bir profil oluşturma imkanı tanıyabilir. Bu durumda Threads hesabı silme ve kapatma işlemi de yapılabilir. Ancak şu anda Threads profilini silmenin tek yolu Instagram hesabını silmekten geçiyor. Meta önümüzdeki süreçte bu durumu değiştirebilir.

 

Kaynak: TGRT Haber

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir