Time dergisi, Lionel Messi’yi yılın sporcusu seçti

Time dergisi, Arjantinli futbolcu Lionel Messi’yi kapağına taşıyarak 2023 yılının sporcusu seçti.

Time dergisi, Lionel Messi’yi yılın sporcusu seçti

ABD’nin Inter Miami takımına transferiyle ülkede yeni bir kültür oluşturan Lionel Messi, prestijli bir ödülün daha sahibi oldu.

Time dergisi, efsane futbolcu Messi’yi kapağına taşıyarak yılın sporcusu seçti.

2023 yılının sporcusu seçtiği efsaneyi “futbol büyüğü” başlığıyla okurlarına sunan Time, Arjantinli yıldızı onurlandırdı.

‘KÜLTÜR BELİRLEYİCİ’ OLARAK GÖSTERİLDİ

Messi’nin yılın en iyi sporcusu seçilmesinin nedeni ise sadece sahada kazandığı zaferler değil. ABD’nin Inter Miami takımına transferiyle futbolu ülkedeki sosyal hayatın bir parçası yapan yıldız, “kültür belirleyici” olarak gösterildi.

36 yaşındaki yıldızın takımı Inter Miami’nin biletleri, Amerikan Futbol Ligi NFL ve NBA’deki fiyatları geride bırakırken, birçok ünlü de efsaneyi izlemek için tribünleri doldurdu.

Amerikan rüyasındaki ilk maçında Serena Williams, Kim Kardashian ve LeBron James gibi yıldızlar, Messi’nin sihrine tanıklık etti.

Efsane oyuncu Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer şehirlerinde de heyecan yarattı.

Inter Miami’nin deplasman maçları kapalı gişe olurken, 15 bin seyirci ortalamasıyla oynayan Chicago Fire,, Messi’yi konuk ettiği günde 62 bin kişilik Soldier Field Stadı’nı doldurdu.

Suudi Arabistan’dan aldığı astronomik teklifi reddederek MLS’i tercih eden Arjantinli, 2 yıl daha Miami forması giyecek.

2022’de Dünya Kupası’nı kaldırarak ülkesini 36 yıl sonra zirveye çıkaran Messi, geçtiğimiz ay futbolun en prestijli ödülü Ballon D’Or’u sekizinci kez kazanarak rekorunu geliştirmişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir